Десетилетия наред учените се опитват да разгадаят кой е отговорен

...
Десетилетия наред учените се опитват да разгадаят кой е отговорен
Коментари Харесай

Кои жени са по-склонни да имат момчета – отговорът ще ви изненада

Десетилетия наред учените се пробват да разгадаят кой е виновен за определянето на пола на детето. Има ли способи да разберем коя жена ще има момиче и коя ще стане майка на наследник? На тези и още въпроси дава отговор парапсихологът, астролог и таролог Галина Янко.

Научни пояснения

Х и Y хромозомите

Има доста теории, свързани с разгадаването на пола на бебето, преди то да се е родило. Според формалната версия всичко зависи от Х и Y хромозомата. Безспорен факт е, че всичко зависи от това кой точно сперматозоид ще оплоди яйцеклетката. Още в учебниците по биология на децата им излиза наяве, че яйцеклетката съдържа единствено една X-хромозома и в случай че сперматозоидът на мъжа носи същата такава, бебето ще е момиче. Ако обаче хромозомата при мъжа е Y, тогава детето сигурно ще е момче. Тук обаче основна роля при оформянето на пола на бебето играе хормоналният баланс при дамата. Една млада жена е доста по-вероятно да роди момиче, заради по-високото равнище на естрогена, който от своя страна е виновен за по-кисело Ph на влагалището. И противоположното – една жена, която стартира да излиза от фертилната си възраст има възможност да роди момче, заради алкалното Ph на нейното влагалище. В еякулата на мъжа има съвсем еднообразно съответствие на сперматозиди, носещи X и Y хромозоми. „ Мъжките “ сперматозоиди са доста по-бързи и витални, когато влагалището е алкално.



И защото Y хромозомите живеят единствено два дни и в случай че родителите желаят момче, тогава би трябвало да опитат да заченат ден преди, ден след и в деня на овулацията. За разлика от тях сперматозоидите с Х-хромозома, от които зависи появяването на девойките, са по-издръжливи, способни да живеят в тялото на дамата до пет дни и могат да изчакат освобождението на яйцеклетката или даже да я оплодят по-късно.

Оргазмът

Науката също по този начин потвърждава, че оргазмът на дамата преди зачеването също усилва възможностите за раждане на момче: в този миг вагиналната среда се трансформира в алкална, което оказва помощ на сперматозоидите с Y-хромозома, виновни за раждането на момче, да се движат по-бързо към яйцеклетката.

Въпреки обстоятелството, че науката разкрива доста секрети на Вселената, за жалост към момента не може надеждно да отговори на въпроса какъв пол ще роди дадена жена. За да се откри отговор на този въпрос, някои специалисти се допитват до вековни наблюдения и всевъзможни хипотези, някои от които даже намират удостоверение и от науката.



Силен темперамент

Хората от дълго време са забелязали, че дамите със мощен и деятелен темперамент са по-склонни да раждат момчета. Това може да се изясни благодарение на научните знания: защото сега на зачеването и известно време по-късно всеки плод показва съществуването на женски полови органи, защото хормоните на майката, по-специално естроген, работят върху него.

Картината стартира да се трансформира под въздействието на тестостерона: колкото повече е в майката, толкоз по-голяма е вероятността да има момче. Популярните клюки удостоверяват тази доктрина и от обстоятелството, че самостоятелните и борбени дами се държат повече като мъже – те са самостоятелни, свободолюбиви и самоуверени. Ако една жена не е уверена в себе си и ясно показва държание на зависимот от мъжа до нея, тогава тя евентуално ще има щерка, заключават специалистите.

Възстановяване на салдото

От енергийна позиция появяването на момче се дължи на съществуването в бъдещата майка на запас от неизразходвана топлота и деликатност, които тя незабавно би трябвало да съобщи на бебето си. Ако една жена има енергиен недостиг, липсва ѝ деликатност и се нуждае доста от такава, тогава тя най-вероятно ще има момиче, с цел да възвърне изгубения баланс. Счита се, че момиче ще даде на майка си топлината, която толкоз доста ѝ е липсвала досега.

Проучвания по този въпрос откриват, че природата разпределя девойките и момчетата доста грамотно, тъй че всяка майка да получи това, от което се нуждае. В фамилиите, където се раждат момчета, дамите са заобиколени от огромно внимание от страна на съпрузите си. Напротив, дамите, които имат девойки, имат проблеми със брачна половинка си, по тази причина те се нуждаят от известно балансиране на женската сила в дома си посредством нежната любов, която получават от дъщерите си.



И още нещо любопитно

Учените са открили, че в бурни времена, когато дамата е под стрес, по-често се раждат девойки. В 75 % от случаите, в случай че бъдещата майка е нервна, се раждат дъщери. Експертите записаха сходно събитие след терористичната офанзива от 11 септември и след рухването на Берлинската стена. Китайски учени пък откриха, че девойките по-често се раждат от майки с ниско кръвно налягане. Те стигнали до това умозаключение, откакто изследвали повече от три хиляди дами, станали майки през годините на проучването.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР