Десетилетия наред през зимата си задавам въпрос как точно функционират

...
Десетилетия наред през зимата си задавам въпрос как точно функционират
Коментари Харесай

19 секунди с Татяна Лолова

Десетилетия наред през зимата си задавам въпрос по какъв начин тъкмо действат страните на север... Излизам, превъзмогвам талази заледен лед по тротоара и си мисля, че избирам да прекарам студовете, потънала в зимен сън. Влагам толкоз психическа сила в баналното, делнично пътешестване от вида “дотам и назад ”, че и най-простото отклоняване ми се коства всеизвестен героизъм.

Забелязах афиша за изложбата от снимки на актрисата Татяна Лолова в изложба “Средец ” на Министерство на културата на връщане от работа и първия ден го подминах, само че мисълта за него ме човъркаше и идната по здрач влязох да се порадвам на 19-те портрета, направени от художника-фотограф Лазар Гушев.



Обичам Татяна Лолова. Тя, с изключение на всичко, ми припомня на най-малката ми вуйна, чувствам обичаното ми лъчение на бодрост и лекост – това, което обичам да синтезирам в изречението: “Няма смисъл да гледаме съществено на живота, откакто единствената сигурност в него е, че най-после няма да се отървем живи. ”Фотографът Гушев споделя, че фотосесията за тези портрети е траяла към 20 минути. На 10 от тях актрисата, която предходната година през ноември навърши 80, е с шапка, като някои от тях са величествено аристократични, само че на множеството (със или без шапка) Татяна Лолова не се е сдържала и е направила занимателни физиономии, които аз нормално назовавам “муцунки ”.

Възхитително добре Лазар Гушев е уловил и артистизма, и хубостта на зелените й очи, и гения на обичаната актриса. Излизайки от галерията, въображаемо се усмихвах, въпреки че за жалост с изключение на личния състав аз бях единственият клиент...

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР