Десетгодишно румънско момиченце, отишло на почивка с родителите си в

...
Десетгодишно румънско момиченце, отишло на почивка с родителите си в
Коментари Харесай

Румънско дете беше отнесено от течение в българската акватория на Черно море

Десетгодишно румънско момиченце, отишло на отмора с родителите си в курорта Вама Веке, се озовава в България върху надуваем дюшек. Оставено без контрол в морето - момичето било отнесено от морското течение и по този начин стигнало до крайбрежията на Дуранкулак. В българската акватория избавител съумял да извади от водата момиченцето с джет. То се е намирало на към 5 метра във вътрешността в български води. Детето е в положително положение като даже не се е наложила намесата на медицински екип.

Селището Вама Веке е на километър от граничната зона. Детето е оставено на дюшека в морето много дълго време. В един миг неговите близки стартират да го търсят. Чичото на момиченцето го вижда в далечината и се хвърля да плува след него. Умората си споделя думата и той се връща на брега и търси помощ.

Плажът е един от най-оживените в Румъния. Не е огромен, само че е измежду най-предпочитаните. Добрата подготовка на морските спасители и актуалната техника, с която разполагат, довежда до бърз и сполучлив завършек на тази история.

А на Северния плаж в село Дуранкулак, където няма спасители и е най-близкия до Вама Веке, срещаме сърфиста Недялко Николов. Той е научил за този случай и има пояснение за обстановката.

" Два километра с южен вятър е изцяло допустимо да пристигна някой с дюшек. Това е нещо напълно действително. ", споделя той.

Подобни случаи не са необичайност и по българското Черноморие, споделя Тодор Тодоров, който има 30-годишен стаж като воден избавител.

" Родителите по-скоро стават все по-безотговорни, не обръщат внимание на децата си, заспиват, оставят ги на самотек да си играят. Не се преценяват най-малкото със флагови сигнализации и т.н, ветрове. Не са им понятни тези неща, изключително с надуваемите предмети. Като е западен вятъра, отнася ги в морето и ние би трябвало да вървим да ги гоним. ", изяснява Тодор Тодоров.

Щастливият завършек на тази история не би трябвало да успокоява възрастните. Почивката с деца на плажа изисква нараснало внимание и надзор.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР