Десетата сесия на 44-ото Народно събрание бе открита от председателя

...
Десетата сесия на 44-ото Народно събрание бе открита от председателя
Коментари Харесай

С викове Оставка започна десетата сесия на парламента

Десетата сесия на 44-ото Народно заседание бе открита от ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева в новата пленарна зала в постройката на Народното събрание на пл. "Александър Първи " 1. В началото на съвещанието прозвучаха химнът на Република България и химнът на Европейския съюз.

Част от народните представители в залата викат: "Оставка ".

"Не тухлите, мраморът или бетонът дефинират качеството на един парламент, а духът на живите и работещите в него хора ", сподели председателката на Народното събрание Цвета Караянчева при откриването.

„ От през днешния ден Народното събрание се настани напълно в новия си дом. Това пренасяне беше дълго разискване и мъчно осъществено. Чисто прочувствено за множеството от нас бе тъжна раздялата с историческата постройка на Народното събрание. Вярвам, че сред нас няма почитатели на мистиката, астрологията и на свръхестествено, тъй като в постройката, която напущаме са тежко обременени от историческа символика “, сподели още Караянчева.

Тя уточни, че доста жители се вълнуват от това, че не е отстранен герба на Народна република България. „ Въпреки това този знак ще бъде отстранен скоро. Не постройките, не тухлите, мраморът или бетонът дефинират качеството на работа на един парламент. Определя го духът на живите, работещите в него хора. Добре сме се събрали в новата постройка. Пред нас стои още една огромна отговорност. Длъжни сме да чуваме мнението на другия, само че от самото начало да използваме езика на разбирателството. В противоположен случай опълчването, езикът на омразата измежду нас политиците ще се придвижи в обществото. “, сподели още Караянчева.

Българска социалистическа партия настояха министър председателят Бойко Борисов да се яви неотложно в залата. ГЕРБ се наскърбиха и напуснаха залата преди речта на президента Румен Радев.

Хиляди протестиращи са се събрали пред постройката. Представители на органите на реда се подредиха в няколко редици, откакто имаше опит от страна на недоволните да пробият полицейския кордон.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР