Десет самолета, собственост на Руската федерация, са запорирани на германски

...
Десет самолета, собственост на Руската федерация, са запорирани на германски
Коментари Харесай

Германия е запорирала 10 руски самолета заради санкциите срещу Москва

Десет самолета, благосъстоятелност на Руската федерация, са запорирани на немски летища. Вече повече от пет месеца въздушното пространство на Европейски Съюз е затворено за съветски самолети, съобщи RND.

Тъй като самолетите са обект на възбрана за политане и полети заради глобите на Европейски Съюз, те не могат да бъдат употребявани от притежателя и не могат да бъдат превозени до друго място, заяви немското Министерство на превоза.

Забраната влезе в действие на 27 февруари - три дни след началото на войната, и важи за полети от Русия до Германия, в това число и директни.

Според Министерството на превоза в Лайпциг сега се намират три съветски самолета Ан-124. Този вид самолети се употребяват най-вече за чартърни товарни полети.

В Кьолн има Bombardier BD-100-1A10 Challenger 300 и Boeing 737. Самолетите Boeing 737 се употребяват най-вече за пътнически полети. Bombardier има осем до единадесет места и постоянно се употребява като бизнес или частен аероплан.

Има Boeing 747 във Франкфурт-Хан и четири самолета в Баден-Баден: Cessna 750 Citation X, два Embraer ERJ-135BJ Legacy 600 и Bombardier BD-700-1A10 Global Express XRS. Всички самолети са за бизнесполети и са на частни лица.

Въпреки глобите на машините може да се прави профилактика, само че всевъзможни работи по поддръжката отвън това - да вземем за пример, даването на аварийни елементи, са неразрешени.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР