Десет са дните с превишения на нормата за фини прахови

...
Десет са дните с превишения на нормата за фини прахови
Коментари Харесай

10 дни с превишения на нормата за фини прахови частици за месец регистрирани в Русе

Десет са дните с превишения на нормата за фини прахови частици през предишния месец в Русе, демонстрират данните от автоматизираната станция за надзор на качеството на атмосферния въздух " Възраждане ", ситуирана в централната част на града, оповестиха от Регионалната ревизия по околната среда и водите.

Оттам осведомят, че през първото тримесечие са регистрирани 32 денонощия с превишена средноденонощна стойност за фини прахови частици. За същия интервал на предходната година са регистрирани 15 дни.

От екоинспекцията в Русе изясняват, че през актуалната година за превишенията на нормата за фини прахови частици способства и интензивната строителна активност, поради която уличната мрежа на града и прилежащите й тротоари са нечисти с тънък прахуляк и в интервали на изсъхнало време мощният вятър разнася праховите частици. Отделно, през втората половина на предишния месец до Балканите е достигнал и прахуляк от Сахара, което също е оказало въздействие върху концентрацията на фини прахови частици във въздуха.

Замърсяването на въздуха е един от проблемите, които ще бъдат дискутирани по време на идната на 29 април т.г. в Русе конференция на тематика " Български гласове за Европа: Как да опазим природата? ". Тя се провежда от Българска телеграфна агенция и е част от плана " Български гласове за Европа ", която Агенцията извършва с поддръжката на Европейския парламент.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР