Десет полицаи и още трима души бяха ранени снощи в

...
Десет полицаи и още трима души бяха ранени снощи в
Коментари Харесай

Сблъсъци в Тирана при протест на опозицията

Десет служители на реда и още трима души бяха ранени нощес в Тирана при митинг на опозицията с искане за оставка на премиера социалист Еди Рама, съобщи Франс прес, като се базира на албанското министерство на вътрешните работи. Хиляди последователи на опозицията излязоха нощес на митинг и желаеха нови избори макар апелите към разговор, отправени от редица западни страни, съобщи Асошиейтед прес.

Полицията употребява сълзотворен газ и водни оръдия, с цел да разпръсне стачкуващите, които събориха заграждения и се пробваха да стигнат до постройката на Народното събрание, охранявана от десетки служители на реда от силите за битка с вълнения.

Посолството на Съединени американски щати осъди деянията на принуждение и съобщи, че потреблението на димки против полицията е недопустимо и недемократично. Посолството прикани уредниците на митингите да спрат насилието и да поведат градивен разговор.

"Рама, върви си! ", "Корумпирано държавно управление " и "Престъпен парламент " скандираха протестиращите и хвърляха димки и камъни макар апелите на уредниците.

Опозицията в Албания стачкува от два месеца с искане Еди Рама, който е на власт от 2013 година, да подаде оставка.

,,Ще продължим нашата борба, няма да отстъпим нито крачка обратно, с цел да освободим Албания от злото Еди Рама'', зарече се в края на митинга водачът на опозиционната Демократическа партия Лулзим Баша. Нова проява е планувана за събота, 8 юни.

Депутатите от десноцентристката и левоцентристката съпротива напуснаха Народното събрание, откакто упрекнаха държавното управление, че е опорочило резултатите от изборите през 2017 година

Еди Рама предложения няколко пъти опозицията на разговор за намиране на излаз от политическата рецесия, само че тя отхвърли и съобщи, че няма да взе участие в общинските избори на 30 юни, прибавя Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР