Десет мирни граждани бяха убити, а поне 46 са ранени

...
Десет мирни граждани бяха убити, а поне 46 са ранени
Коментари Харесай

10 загинали и над 40 ранени при бомбардировки на украинския град Николаев


Десет мирни жители бяха убити, а най-малко 46 са ранени при бомбардировки на град Николаев, заяви кметът на украинския град Олександър Сенкевич.

При първи въздушен удар на съветската войска в ранните часове е умрял един човек и са били ранени петима, двама от които - тежко.

При втори удар са починали още девет души и са били ранени 41, посочи кметът във видеопослание, допълвайки, че броят на жертвите може да нарасне. Сенкевич твърди, че съветската войска е употребила касетъчни муниции.

Снимка: btvnovinite.bg


В неделя при офанзиви на съветските сили против Николаев и град Очаков са били убити осем и ранени 34 души, заяви украинската прокуратура.

Губернаторът на Луганска област Серхий Гайдай съобщи, че съветските сили приготвят масирана офанзива против украинските войски в тази област в Източна Украйна.

Украинският вицепремиер Ирина Верешчук сподели, че през вчерашния ден от обсадения пристанищен град Мариупол са били изведени 1550 цивилни. Общо 2405 души са били евакуирани по филантропичния кулоар от Мариупол до град Запорожие.

Снимка: БГНЕС / EPA


На този декор съветското министерство на защитата заяви, че украинските военни минират пътища в северна и в източна посока в Харковска област, с цел да попречат на мирните поданици да стигнат до Русия, съобщи ТАСС. Агенцията се базира на началника на националния център за ръководство на защитата на Русия генерал-полковник Михаил Мизинцев.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР