Десет души от едно и също семейство бяха взети за

...
Десет души от едно и също семейство бяха взети за
Коментари Харесай

Това израелско семейство чака новини за 10 заложници, задържани в Газа

Десет души от едно и също семейство бяха взети за заложници на 7 октомври, когато бойци на Хамас нападнаха кибуца Беери в Южен Израел. Екипът на наблюдаващите на FRANCE 24 беседва с Annalee Milstein, която отсъстваше по това време и която в този момент чака вести за членовете на фамилията си.

Последиците от офанзивата на Хамас против Израел на 7 октомври оставиха повече от хиляда убити от всяка страна в спора. Повече от 100 израелски цивилни и военни бяха отвлечени и отведени назад в Газа след изненадващата офанзива, подхваната от Хамас.

Сред заложниците бяха 10 членове на едно семейство, които живееха в кибуца Беери, на към 4 километра от Газа.

Кибуцът беше мястото на кръвопролитие на 7 октомври, като повече от 120 от жителите му, в това число деца, бяха убити при нахлуване.

„ Мобилните им телефони бяха проследени в линията Газа “

Анали Милщайн е част от семейство, живеещо в кибуца. Тя и брачният партньор й отсъстваха, когато се случи нападението.

Опитахме се да се обадим на фамилията си. Не отговаряха на телефона. По някое време ни дадоха отговор с есемес. Те ни споделиха, че всички са дружно в паник стаята, че са уплашени, ужасени, чуват изстрели на всички места, чуват вика на терористите и не знаят дали ще оцелеят, не не знам дали ще се измъкнат от това и че са в доста, доста огромна неволя.

Знаем, че къщата им е изцяло изгоряла, само че вътре нямаше тела. Така че това ни дава...  ние сме оптимисти, че не са мъртви.

Друго нещо, което знаем е, че мобилните им телефони са били проследени в Ивицата Газа. Така че знаем, че мобилните им телефони са там.

Странно е да използваме думата „ вяра “, защото… е полуда, че навръх това се надяваме. Но това в действителност не е най-лошият сюжет. Това значи, че те към момента са живи и евентуално са били отведени и отвлечени в Газа.

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР