Десет дружества, сред тях и чуждестранни, са подали своите оферти

...
Десет дружества, сред тях и чуждестранни, са подали своите оферти
Коментари Харесай

Десет са кандидатите за изпълнение на проекта за електрически автобуси в Плевен

Десет сдружения, измежду тях и задгранични, са подали своите предложения за осъществяване на плана на Община Плевен за одобряване на екологосъобразния публичен електротранспорт в града. Това оповестиха от общината, цитирайки кмета Георг Спартански. Част от фирмите са регистрирани по закона за отговорностите и договорите (ДЗЗД), в които българските компании си партнират с такива от Германия, Турция, Китай и други страни.

Проектът за доставка на електрически рейсове и зарядни станции за тях ще се осъществя в партньорство с "Тролейбусен превоз " ЕООД – Плевен. Той е създаден по процедура "Мерки за адресиране на превоза като източник на замърсяване на атмосферния въздух " по предпочитана ос 5 "Подобряване качеството на атмосферния въздух " на Оперативна стратегия "Околна среда 2014-2020 година ".

В рамките на тази процедура ще бъдат закупени и доставени 14 нови модерни екологични електрически транспортни средства (подвижен състав) на публичния превоз и зарядни станции към тях. Очаква се това да докара до понижаване на нездравословните излъчвания във въздуха, на шума и вибрациите и доста икономисване на сила. С част от средствата, които са на обща стойност 17 937 524.44 лева (с ДДС), се планува планиране, авторски контрол и осъществяване на строително-монтажни работи за създаване тук-там за зарядни станции в двете тролейбусни депа, консолидиране на добитите електробуси към съществуващата умна транспортна система и други съпътстващи действия.

Плановете на общината са с новите електрически рейсове да бъдат обхванати линии в Индустриалната зона, за които няма кандидатствали превозвачи в оповестените търгове, както и ще бъдат усъвършенствани връзките сред обособените квартали на града, отбелязва кметът на Община Плевен Георг Спартански. Така след приключването на плана седмият по величина град в страната ще затвърди мястото си на първи и единствен в страната с напълно екологично чист всеобщ градски публичен превоз с нулеви нездравословни излъчвания.

Плѐвен (до 1945 година Плѣвенъ) е град в Централна Северна България. Той е административен център на едноименните община и област, както и един от значимите културни, просветителни, стопански и транспортни центрове в страната. В края на 2018 година популацията на града наброява 96 610 души. Плевен е прочут туристически център, именуван още "град на музеите ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР