Десет дни след решението на Върховния административен съд (ВАС), Комисията

...
Десет дни след решението на Върховния административен съд (ВАС), Комисията
Коментари Харесай

КЗК пак мисли по сделката за ЧЕЗ

Десет дни след решението на Върховния административен съд (ВАС), Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) стартира ново разглеждане на договорката за придобиването на българските активи на чешкото сдружение ЧЕЗ от страна на българската " Инерком ".

След като в началото отхвърли ново произвеждане, Върховен административен съд отсъди, че решението е взето незаконосъобразно, защото Комисия за защита на конкуренцията е задължена да стартира процедурата - въпреки и да може да я спре още веднъж без решение.

На 18 октомври антимонополният регулатор взе решение, че не може да образува второ произвеждане, като уточни като спънка подадената пред Върховен административен съд тъжба против първичното решение за отвод.

Върховните съдии обаче поясняват закона по-различно от Комисия за защита на конкуренцията. Според тях, отводът е " значително нарушаване на процесуалните правила ".

" Да не се образува произвеждане като резултат по този текст се доближава единствено при неотстраняване на нередовности, каквито в тази ситуация нито са установени, нито са обявени на сдруженията. Следователно в несъгласие със закона ръководителят не е образувал произвеждане по по този начин подадено съобщение ", написа още в решението.

Както стана ясно по-рано, от ЧЕЗ към този момент водят паралелни договаряния с втория претендент в конкуренцията за активите у нас - " Индия Пауър ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР