Десет дела за тежки криминални престъпления ще бъдат възложени на

...
Десет дела за тежки криминални престъпления ще бъдат възложени на
Коментари Харесай

10 дела за тежки престъпления отиват в Следствието

Десет каузи за тежки престъпни закононарушения ще бъдат предоставени на Национална следствена служба до края на годината.

Това разгласи основният прокурор Сотир Цацаров по време на церемонията по встъпване в служба като шеф на Националната следствена работа на зам.-главния прокурор Борислав Сарафов.

Цацаров изясни, че има визия кои ще бъдат тези каузи, само че когато бъдат предоставени, ще станат ясни, оповестява Българска национална телевизия.

Цацаров съобщи цялостната си поддръжка за реализиране на промени, свързани със структурата, управлението и натовареността на Национална следствена служба. Той предложи на Сарафов да направи заседание на следователите, с цел да чуе сътрудниците си и тяхната визия, а по-късно да пристъпи към дейности.

Борислав Сарафов си пожела положително взаимоотношение с институциите. Той се обърна към следователите с думите, че дружно ще " успеем да възстановим имиджа и мястото на Национална следствена служба в системата " и означи, че престижът на службата се е позагубил в годините.

След тържественото предопределение, Сотир Цацаров пожела на своя сътрудник да поддържа Национална следствена служба и да направи по този начин, че на нея да не се гледа като нещо, което е малко настрана от прокуратурата, тъй като тя би трябвало да бъде първоначално.

Пред медиите Сарафов разяснява, че смяната в работата на Национална следствена служба може да се случи и с огранизационни ограничения, и със законодателна смяна. По думите му законодателна смяна в посока натоварване на Национална следствена служба с каузи би била извънредно скъпа и потребна.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР