Десантният кораб е ударен от боен дрон и две ракетни

...
Десантният кораб е ударен от боен дрон и две ракетни
Коментари Харесай

Украйна: Унищожихме още един руски кораб край Змийския остров

Десантният транспортен съд е ударен от военен дрон и две ракетни системи земя-въздух вид Тор

Украйна удостовери, че е унищожила съветски десантен транспортен съд покрай дребния Змийски остров в Черно море, трансформирал се в знак на украинската опозиция против съветската инвазия, стартирана в края на февруари, съобщи Агенция Франс Прес.

Боен дрон Bayraktar ТВ2, създаден в Турция, „ удари десантен транспортен съд от плана 11770 Serna, както и две ракетни системи земя-въздух вид Тор “, заяви украинският флот във Фейсбук, без да прецизира датата.

„ Традиционният церемониал на съветския флот на 9 май тази година ще се организира покрай Змийския остров, на дъното на морето “, написа украинското министерство на защитата в Twitter. Москва, от своя страна, не удостовери информацията.

На видеоклипове, оповестени от украинската войска, се вижда транспортен съд, закотвен покрай пристан. Той е обиден от детонация, по-късно унищожен от пламъци и разпръскващ огромен пушек. С дължина 26 метра, Serna принадлежи към класа бързи съветски десантни кораби с товароносимост 45 тона. Въоръжен е с картечници диаметър 7,62 мм и ракетни установки „ Игла “ и е предопределен за десант на бойни машини, както и на щурмови единици, написа БГНЕС.

Преди това, украинската войска съобщи при започване на май, че е бомбардирала два съветски патрулни катера от клас Raptor край Змийския остров, също ударени от бойни дронове Bayraktar ТВ2.

В средата на април флагманът на съветския флот „ Москва “ потъна в Черно море, откакто съгласно Киев и Вашингтон е бил ударен от украински ракети. Москва от своя страна съобщи, че е бил развален от детонация на борда.

*Змийският остров се трансформира в знак в Украйна, откакто в обществените мрежи се популяризира репликата „ Върви на…., съветски боен транспортен съд “ на украинските граничари към съветския крайцер „ Москва “, който им подреди да се предадат. Малко след тази вербална замяна, корабът бомбардира острова, руснаците поеха контрола над него, а украинските бойци бяха взети в плен. По-късно те бяха освободени при замяна на пленници с Москва.

Записът на тази словесна замяна послужи като лайтмотив за украинската опозиция, а обидата на граничарите даже се появи на плакати по време на демонстрации на поддръжка в чужбина и на украински печати.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР