DeSantis се очаква да разкрие енергиен дневен ред от тексаската нефтена страна

...
Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис се очаква в сряда да
Коментари Харесай

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис се очаква в сряда да сподели визията си за енергийния сектор на САЩ, който вероятно ще бъде насочен към продължаващите усилия на президента Джо Байдън за борба с изменението на климата.

Кандидатът за президент на републиканците вече обърна внимание на един въпрос относно своята енергийна програма: миналото му противопоставяне на субсидиите за етанол, проблем, който тревожи фермерите в критичния щат Айова, който е първият номинатор, и този, който предизвика разделения между ДеСантис и неговите съперници от Републиканската партия през 2024 г.

Подразнявайки съобщението по време на изява във вторник във Fox Business, ДеСантис каза, че предложението му ще „се отърве“ от мандатите за електрически превозни средства, защитавани от Байдън, и ще отмени други политики, които според него облагодетелстват конкурентни страни като Китай и Венецуела.

Не е ясно какви политики ДеСантис би поставил на блока за рязане, но администрацията на Байдън по-рано тази година предложи нови правила за замърсяване от автомобили, които биха могли да доведат до две трети от продажбите на нови автомобили на електрически превозни средства до 2032 г. ДеСантис беше критичен към инфлацията на Байдън Закон за намаляване, който включва близо 370 милиарда долара пакет за чиста енергия и климат – най-голямата инвестиция в климата в историята на САЩ.

Републикански президент Кандидатът за губернатор на Флорида Рон ДеСантис жестикулира по време на предизборно събитие, понеделник, 31 юли 2023 г., в Рочестър, Ню Йорк. class= Републиканският кандидат за президент, губернаторът на Флорида Рон ДеСантис жестикулира по време на предизборно събитие, понеделник, 31 юли 2023 г., в Рочестър, Н.Х. Чарлз Крупа/AP

Предвижда се ДеСантис да пусне най-новото си предложение за политика в Мидланд, Тексас, град в сърцето на Пермския басейн, толкова преплетен с неговата богата на петрол и природен газ икономика, че мотото му е „Почувствайте енергията!“ След събитието ДеСантис ще остане в Тексас за набиране на средства в Мидланд, Хюстън и Далас, според високопоставен представител на кампанията.

На фона на петролната индустрия на Тексас ДеСантис вероятно ще се застъпи за увеличаване на вътрешното производство на енергия. Това е познат рефрен от републиканските критици на Байдън, въпреки че производството на петрол в САЩ е готово да нарасне до средно 12,8 милиона барела на ден тази година за първи път, според федерални оценки.

„Искаме да дадем облекчение на хората на помпата. Бензинът е почти 4 долара за галон в национален мащаб“, каза ДеСантис във вторник. „През 2025 г. се стремим към 2 долара за галон и това означава, че трябва да оставите хората да си вършат работата.“

Докато ДеСантис в кампанията често настояваше за повече производство на изкопаеми горива в цялата страна, във Флорида той се бори да постави парапети на енергийните компании, за да защити околната среда в своя щат.

На втория си ден като губернатор през 2019 г. ДеСантис подписа изпълнителна заповед, която нареди на щатския отдел за опазване на околната среда да се „противопостави на всички офшорни нефтени и газови дейности край всяко крайбрежие на Флорида и на хидравличното разбиване във Флорида“. Той заплаши, че ще „отгледа Каин“, ако тогавашният президент Доналд Тръмп отвори крайбрежните води на Флорида за сондиране, предупреждавайки, че нефтен разлив там ще има „каскаден ефект“ върху икономиката на неговия щат. През 2020 г. неговата администрация закупи 20 000 акра влажни зони на Евърглейдс, за да ги защити завинаги от петролни сондажи.

„Ще продължа да се боря всеки ден за околната среда на Евърглейдс и Флорида“, каза той тогава.

ДеСантис обаче като че ли се дистанцира от екологичната си жилка по-рано тази година, като каза на репортери, че „хората някак си са тълкували погрешно“ това, което той е направил във Флорида, и приписа позицията си против сондирането на жителите на Флорида, които са включили такава защита в конституцията на щата.

„Това е нещо, което уважаваме. Това не означава, че смятам, че това трябва да важи за Луизиана или Тексас и всичко това, така че това ще продължи“, каза той по време на предизборно събитие в Ню Хемпшир. „Ние сме крайбрежна държава, имахме нефтени разливи. Вложихме това в конституцията, нашите избиратели го направиха и това е нещо като губернатор, което следвах и уважавах.

ДеСантис също беше изправен пред въпроси от жителите на Айова относно енергийния си рекорд, особено предишното му противопоставяне на субсидиите за етанол. Като конгресмен през 2017 г. ДеСантис спонсорира законопроект за премахване на федералния стандарт за възобновяеми горива, който налага смесването на биогорива – най-често етанол на основата на царевица – в транспортното гориво в САЩ. Айова е водещият производител на царевица в страната, повече от половината от която се използва за производство на етанол за гориво.

ДеСантис наскоро написа коментар във вестник в Айова, в който не призна спонсорството си на законопроекта от 2017 г., но каза, че като президент неговата администрация ще „също подкрепи предоставянето на шофьорите на допълнителни евтини опции на помпата, включително смеси с по-високо съдържание на етанол като като E30 и опции с по-високо октаново число и гарантираме, че икономията на гориво в Америка се управлява от майките в Марион, а не от бюрократите във Вашингтон.“

Бившият президент Доналд Тръмп посещава братството Alpha Gamma Rho в Щатския университет на Айова преди футболния мач Щат Айова срещу Айова на 9 септември 2023 г. в Еймс, Айова. Бившият президент Доналд Тръмп посещава братството Alpha Gamma Rho в Щатския университет на Айова преди футболния мач Щат Айова срещу Айова на 9 септември 2023 г. в Еймс, Айова. Чарли Нейбъргол/AP

Тръмп се възползва от предишните усилия на ДеСантис да прекрати стандарта за възобновяеми горива, докато се опитва да вбие клин между губернатора на Флорида и републиканците в Айова. На панаира на щата Айова това лято кампанията на Тръмп раздаде листовки, подчертаващи предишната позиция на ДеСантис по отношение на етанола и твърдейки, че губернаторът „се бори от години да убие всяка една работа, поддържана от тази жизненоважна индустрия“.

Говорителят на кампанията на DeSantis Брайън Грифин по-рано отхвърли тези атаки като „допълнително доказателство за ерозиращата подкрепа (на Тръмп) в Айова“.

„Жителите на Айова все повече знаят, че губернаторът ДеСантис е кандидатът за президент, който споделя техните ценности“, каза Грифин.

Но ДеСантис до голяма степен избягваше въпросите на жителите на Айова относно етанола, обещавайки, че ще има да каже повече, когато представи енергийната си програма.

Етанолът, каза ДеСантис през август, „ще бъде част от нашата енергийна политика, тъй като произведената от Америка енергия поддържа американските работни места.“

Тази история е актуализирана с допълнителна информация.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР