ДеСантис разкъсва Тръмп, че твърди, че не знае кой е дал президентската похвала на Фочи: „Това ли е безупречната похвала?“

...
Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис разкритикува Доналд Тръмп, че твърди,
Коментари Харесай

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис разкритикува Доналд Тръмп, че твърди, че не знае кой е дал на д-р Антъни Фочи президентска похвала, която бившият президент го е наградил.

„Буквално се казва, че президентът Тръмп връчва благодарност. Това ли е безупречната похвала или нещо подобно? Дали това се случи от нищото?“ ДеСантис каза в радио интервю с Джими Файла за „FOX Across America“.

Това беше последната атака на ДеСантис срещу Тръмп относно управлението на Covid-19 – ключов въпрос за собственото президентско представяне на губернатора на Флорида. Губернаторът твърди, че Тръмп като президент е отстъпил контрола на Фочи, дългогодишен топ федерален експерт по инфекциозни болести.

На 19 януари 2021 г. Тръмп награди Фочи и още 51 души, които са служили в оперативната група за операция Warp Speed ​​по време на пандемията Covid-19, с президентски благодарности.

„Дайте ми почивка, хората трябва да поемат отговорност за действията си. Те трябва да притежават това, което са направили. И ето нещо, което е важно: Гледайки напред, знаете ли, с мен всички тези грешки никога повече няма да се повторят“, продължи ДеСантис.

В интервю с Мегин Кели Тръмп беше помолен да отговори на критиките около отговора му на пандемията, включително защо е наградил Фочи, ръководител на Националния институт по алергии и инфекциозни болести, с президентска похвала.

Тръмп каза на Кели: „Не знам кой му даде похвалата. Наистина не знам кой му даде похвалата. Сигурно някой му е връчил похвала.

Запитан няколко пъти дали „би искал да преработи“ определени ситуации по време на пандемията, като например превръщането на Фочи в „звезда“, Тръмп намекна как президентът няма пряка власт да уволнява държавни служители съгласно федералния закон.

„Аз не съм от тези, които обвиняват система, че ако сте държавна служба или ако имате някаква друга защита, не можете да бъдете уволнен, защото съм правил неща, които са много по-лоши от това“, каза Тръмп .

„Пренебрегнах много от нещата, които той направи“, каза още Тръмп за Фочи.

ДеСантис, който постави управлението на Covid-19 на преден план в кампанията си, се прицели в това твърдение по време на своето радио интервю.

„Доналд Тръмп, той всъщност казва, че е направил всичко правилно. И мисля, че това означава, че трябва да разберете, че той би направил същото отново и отново, ако бъде поставен в тази позиция, и това би било катастрофално за нашата страна“, каза ДеСантис.

По време на предизборната си кампания ДеСантис редовно критикува Тръмп за издигането на Фочи по време на пандемията, наричайки наградата за президентска похвала „удар в червата“ и твърдейки, че той е трябвало да бъде уволнен.

„Ясно е, че д-р Фаучи трябваше да бъде уволнен. Той причини много щети. И не само, че не беше уволнен, Доналд Тръмп даде президентска похвала на Фочи на 19 януари 2021 г., последния му ден на поста“, каза ДеСантис на събитие в Коралвил, Айова през август. „Мисля, че това беше удар в червата.“

Администрацията на DeSantis в сряда посъветва хората под 65 години да не получават новите ваксини срещу Covid-19 от Pfizer/BioNTech и Moderna, което противоречи на указанията на федералните здравни служители.

Кейт Съливан от CNN допринесе за тази история.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР