Дербито между Цървена звезда и Партизан е едно от най-горещите

...
Дербито между Цървена звезда и Партизан е едно от най-горещите
Коментари Харесай

Вратар на Партизан: Изнасилете ме, ако паднем от Звезда...Ам...

Дербито сред Цървена звезда и Партизан е едно от най-горещите в Източна Европа. Сръбските почитатели чакат най-вече конфликтите сред тези тимове, а играчите се приготвят за дербито, както за последната борба.

Преди финала за купата вратарят на Партизан Владимир Стойкович разпали сръбското медийно пространство с прочувствен монолог.

„ Не бива да се оказва напън върху съотборниците ми. Те направиха прекалено много тази година и аз се гордея с поредицата от победи. Каквото и да се случи, аз ще бъда отговорен. Цялата отговорност е на мен. Изнасилете ме, в случай че не спечелим Купата. Всичко зависи единствено от мен.

Разбира се, бих желал мачът да завърши преди осъществяването на дузпи, само че в случай че се стигне до това, несъмнено ще спечелим. Знам какъв брой е сложна Купата, тъй че просто мисля по какъв начин да я подвигна във вторник вечерта “, сподели Стойкович пред сръбския B52.

Не е доста ясно какво тъкмо е имал поради Стойкович под обезчестяване, само че Партизан загуби от Цървена звезда при осъществяване на дузпи с 3:4. Когато резултатът беше 3:3, Владимир имаше спор с състезател на Цървена: след осъществяване на дузпа футболистът извика нещо на Стойкович, а пазачът на Партизан набута топката в лицето му в отговор, за което получи жълт картон.

Този жълт бе втори за Стойкович, само че вратарят не бе изпъден. Факт е, че от сезон 2020/21 жълтите картони, показани по време на мача, не се зачитат при дузпите. Затова Владимир изцяло законно продължи играта след втория жълт.



Мачът, развълнуван до полуда, приключи с необикновена панорама: след дузпа състезател на Цървена изтича до Стойкович със спуснати къси панталони - явно той искаше да направи това, което Владимир бе изискал преди мача.

Фактът, че Владимир е младеж на " Цървена звезда ", прибавя различен привкус към историята. За пет години в мъжкия тим той изиграва 23 мача, само че не става титуляр и през 2006 година отпътува за френския Нант.

За първи път в Партизан Стойкович беше през август 2010 година - чартърен от Спортинг Лисабон. Това не се хареса доста на почитателите на Звезда: те разгласиха некролога на Стойкович на своя конгрес, а през октомври същата година нападнаха вратаря преди мача с италианския народен тим, причинявайки му съществени вреди. След това мачът с италианците беше анулиран.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР