Депутатският имунитет не е равен на такъв от преболедуване на

...
Депутатският имунитет не е равен на такъв от преболедуване на
Коментари Харесай

ВМРО: Депутатите решиха, че за тях зеленият сертификат не важи. Те с какво са по-различни от обикновените хора?

Депутатският имунитет не е еднакъв на подобен от преболедуване на COVID-19. Или някъде нещо в връзката сред здравните управляващи и Народното събрание се обърка, или депутатите още веднъж се оказаха по-равни от всички останали в страната. Това се показва в позиция на във връзка информацията, която медиите разгласиха от провелия се председателски съвет през днешния ден, на който една от точките беше точно дали за народните представители ще важат разпоредбите, които важат за всички жители, работещи в здания с по-голяма повърхност.

Днешното решение на управлението на Народното събрание действително е отвод за осъществяване на заповед на здравния министър, която би следвало да е наложителна за всички български жители.

Ние от сме изрично срещу зеления документ и първи се противопоставихме на въвеждането му. За нас през цялото време тази мярка беше наложена несъответстващо, без опция за действителна реакция на хората да подхващат нужните дейности за набирането му, което докара по следващия безпорядък в страната. Но в случай, че този документ се изисква от работещите в здравната система, в заведенията за хранене, хотелите, МОЛ-овете и така нататък Изисква се за влизане на закрити публични места над 300 кв. м. А за какво се позволява изключение за Народното събрание?

Още преди две седмици отправихме всички тези въпроси към здравния министър Стойчо Кацаров, само че отговор по този начин и не получихме. А подобен той дължи не на нас, а на всички българи.

Днешното решение в действителност основава и юридически казус, който може да бъде употребен от притежателите на търговски центрове. Управата се събира и взема решение, че тази територия не е под юрисдикцията на Министерство на здравеопазването и анулира условието за зелен документ за работещите и посетителите. Това е неуместно и безочливо. Утре на същия принцип може да се събере УС на постройка Х и да вземе решение, че тя е самостоятелна територия и в нея не важат законите на Република България.

Ето до такива несъответстващи проблеми могат да доведат арогантните решения на представителите в 47-ия парламент.

И стигаме до мъдрата българска сентенция, че законът е за кон, не за кокошка!

За народните представители, че и за държавната администрация, заповедта на здравния министър не важи, а за елементарните хора тя е закон. Нали чакахме смяна от това Народно събрание. С следващата си постъпка тези хора там потвърдиха, че ще ни дадат по повече от остарялото – за депутатите законите са врата в полето. Тя важи единствено за честните данъкоплатци/избиратели.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР