Депутатските листи трябва да са готови до 30 август, става

...
Депутатските листи трябва да са готови до 30 август, става
Коментари Харесай

ЦИК: Депутатските листи трябва да са готови до 30 август

Депутатските листи би трябвало да са подготвени до 30 август, излиза наяве от хронограмата за изборите, оповестена от ЦИК. Промени в листите обаче могат да се вършат до 17 ч на 1 септември.

На 31 август теглят номерата на партиите за бюлетината.

Партиите би трябвало да подадат заявки за присъединяване във вота най-късно до 17 ч на 17 август.

Избирателите описи би трябвало да бъдат оповестени на интернет страниците на общините най-късно до 22 август.

До 7 август ЦИК би трябвало да е обнародвала в " Държавен вестник " образците на изборните бумаги, а до 12-ти да е определила къде зад граница може да се гласоподава. Самата бюлетина ще бъде показана на първи септември.

Избирателите с трайни увреждания могат да заявят преносима урна за гласоподаване - до 17 септември. Същият е и срокът за избор по сегашен, а не по непрекъснат адрес. Ръководителите на лечебни заведения, домове за остарели хора и други профилирани институции за даване на обществени услуги и на капитаните на плавателни съдове под българско знаме образуват изборни секции и сформират изборни описи при съществуването на не по-малко от 10 гласоподаватели до 29 септември.

До шести октомври ЦИК би трябвало да разгласи по какъв начин се разпределят мандатите по партии, а имената на определените народни представители би трябвало да бъдат оповестени на 9 октомври.

Предизборната акция стартира на 2 септември и завършва в 24,00 ч. на 30 септември.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР