Депутатката от БСП Елена Йончева определи като добра новина оставката

...
Депутатката от БСП Елена Йончева определи като добра новина оставката
Коментари Харесай

Елена Йончева с любопитен коментар за оставката на Главчев

Депутатката от Българска социалистическа партия Елена Йончева дефинира като добра вест оставката на Димитър Главчев от поста му на ръководител на Народното събрание. „ Това е една добра вест за България, тъй като Главчев последният път безусловно лиши правото на водача на най-голямата опозиционна партия да приказва от трибуната на Народното събрание, без да има причина за това. В нарушаване освен на правилника за работа на Народното събрание, само че и в нарушаване на всички демократични правила. Но това не е изключение. Неговото държание беше поредно, методично нарушение на правата на опозицията и правото на нейната изява в Народното събрание “, уточни пред Дарик националният представител. Йончева изрази вяра новоизбраният ръководител на Народното събрание Цвета Караянчева да бъде по-диалогична. „ Смятам, че Караянчева евентуално ще се поучи от грешките и метода, по който водеше Димитър Главчев “, добави тя. На въпрос дали и Иво Христов от Българска социалистическа партия би трябвало да подаде оставка поради репликата за „ 80 % дебилни българи “, Йончева изясни, че Христов се е извинил и е признал, че думите му са неуместни и попита.
„ Когато Бойко Борисов споделя, че българинът би трябвало да бъде държан на къса каишка, като куче, какво значи това? А това не е ли засегнатост, казана от един министър-председател? И тук - Димитър Главчев и методът, по който той водеше, изключително лишаване на правото на опозицията да приказва последния път, това е лишаване на правото на словото. Когато няма свободно слово, няма публичен спор. Искам да ви припомня, че преди пет дни една от най-големите европейски и международни медии „ Ерефи “ сподели, че в България има цялостна липса на бистрота в публичния спор за да се улесни държавното управление в политическата му активност и да се прикрият проблеми “, уточни Елена Йончева.

По мотив кино лентата си „ Граница “ и дали е редно народен представител да снима журналистически следствия, Елена Йончева съобщи, че един народен представител би трябвало да употребява всички средства, които му дава законът. „ Аз използвах всички принадлежности, с които разполагам, и подадохме сигнал в Прокуратурата и ДАНС с всички налични документи, като в този филми се демонстрират единствено част от тези документи. ДАНС и Прокуратурата сега проверяват тази голяма корупционна договорка и съгласно мен това е невиждана корупция, тъй като става дума за кражба от националната сигурност на България. Кражба по метод, по който се вижда.

На място, в случай че се отиде, се вижда, че става дума за голяма кражба. Поканиха ме и на диалог преди няколко месеца, в който споделих своите усещания пред ДАНС и прокуратурата. След това като народен представител мога да задавам въпроси до съответния министър. Зададох въпроси и към служебния министър, към сегашния министър и от това цялата информация, която се появява в общественото пространство, тя потъва.

Ще има ли политическа воля, с цел да се даде публичност на резултата от това, което ще открият ДАНС и Прокуратурата? Дали нашата правосъдна система в действителност е самостоятелна? Следващият инструмент ми е и проверяващата публицистика “, сподели Йончева.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР