Депутатите започнаха годината с обещания и планове за промени. Днес

...
Депутатите започнаха годината с обещания и планове за промени. Днес
Коментари Харесай

БСП: Протести, протести. ГЕРБ: Европредседателство

Депутатите започнаха годината с обещания и проекти за промени. Днес е първият работен ден на Народното събрание за 2018 година Във фокуса на множеството изявления на водачите на парламентарните групи беше българското председателство на Европейски Съюз.

„ Нека да работим безрезервно за националните ползи на страната. Вярвам, че новата година ще е динамична и ползотворна. 44-ият парламент е първото Народно събрание, което ще запише в програмата си домакинство на 6 парламентарни събития по време на председателството на Съвета на ЕС”, съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„ Предстои да покажем политическа просвета и преданост към европейските полезности. Народът на България не желае да бъдем декор на Европа, желаем нашият глас да се чува все по-силно. Обръщам се към всички депутати да си дадем сметка, че нямаме право да пропиляваме шанса си да бъде чут гласът на България”, добави Цветанов.

Той сподели, че по време на Българското председателство ще отделят особено внимание на тематиките миграция, сигурност, защита и цифровизация.

Приоритетите за председателството са икономическо развиване, работни места, напредък, конкурентоспособност, обществените политики на Европейски Съюз, построяването на енергийния съюз и политиката за климата, сигурност и правораздаване и миграционната политика.

„ Неизменно ще отстояваме и позицията си, че присъединението ни към Шенген би асъдействало за по-добрата отбрана на външните граници на Европа”, съобщи още Цветанов.

„ В първите 10 дни на новата 2018 година действителността ни сподели, 10 огромни казуса и един късмет и опция – европейското председателство”, сподели от парламентарната естрада ръководителят на „ Българска социалистическа партия за България” Корнелия Нинова.

„ Европейското председателство е късмет да почистим облика на България, късмет държавното управление на Бойко Борисов да не си затваря очите за проблемите”, съобщи Нинова.

„ Започнахме годината по този начин – 8 дни, 8 натрупа. Властта не реагира съответно, само че народът реагира. Народът е на улицата – митинги, митинги, протести”, уточни тя и добави, че Българска социалистическа партия предлага коренна смяна на съществуващите модели на ръководство в България.

„ Обединените патриоти ще бъдем поръчител, че линията за повишение на стандарта на живот, стандарта на бизнес и обществения климат, ще продължи”, съобщи Волен Сидеров в декларация от името на третата мощ в Народното събрание.

„ Пожелавам да се излекуваме от най-лошата българска болест - завистта, злобата и мазохизма. Това самооплюване може единствено ние да си го създадем, че сме най-лошите”, счита водачът на Атака.

„ Днес започваме председателството с невиждано досега ръководство - през целия преход, патриотични обединения не са взели участие в ръководството. Светът от 2007 година насам се промени и това се вижда ясно, неолибералната теория отстъпва “, добави Сидеров.

Според него България ще покаже, че ръководството е устойчиво и намеците за неустойчивост, неустановеност не са правилни, тъй като отразяват разликата, което придава разнообразие, а не води до разделяне или срив.

„ Председателството ще приключи с убеждението на европейските сътрудници, че патриотичните обединения са благонадежден партньор”, акцентира Сидеров.

„ Политическото събитие, с което стартира новата година за страната несъмнено е поемането на председателството на Съвета на Европейски Съюз. България влиза в тази виновна роля за първи път. Ние от Движение за права и свободи осъзнаваме какъв брой е значимо за страната да осъществим със наличие тази роля, да покажем на европейските сътрудници гостолюбие, управническия ни капацитет и дейна роля при решаването на европейските проблеми”, сподели от своя страна ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

„ Трябва да настояваме в дневния ред на европейските институции да влязат и значимите за страната ни тематики - Шенген и еврозоната, тематиката за мястото на страните от Западните Балкани в ЕС”, добави Карадайъ.

Той сподели още, че по време на определянето на целите ни за председателството не е бил чут гласът на Движение за права и свободи.

„ България може да показа българския етнически модел като модел за спокойно развиване, устойчива народна власт и разцвет. Българският етнически модел, чиито идеолог е доктор Ахмед Доган, е моделът, който освен сътвори изискванията, само че и сполучливо осъществя мирния преход от тоталитаризъм към демокрация”, акцентира ръководителят на Движение за права и свободи.

„ Никой няма да ни елементарни в случай че не сложим значимите за всеки български жител проблеми. Включването на националистите във властта официализира езика на омразата, който разделя нацията по рисковата етнорелигиозна ос. Европейските политици не гледат с положително око на замитането на проблемите под килима”, счита Карадайъ.

„ Движение за права и свободи няма да взе участие в развой „ Стани да седна”, а желае да даде на страната проспект за ускорено развиване. Това ръководство не е положително за страната и би трябвало да се появи не нещо политическо управнически сходно, а болшинство, което да реализира потребностите на страната и на хората”, добави водачът на Движение за права и свободи.

„ Воля” ще работим за повишение на стандарта на живот във всичките му съставни елементи – приходи, сигурност, обучение, опазване на здравето, опция за спорт. Надяваме се, че в това наше благородно, богоугодно и народоудобно дело ще бъдем последвани в оптимален брой народни представители от всички политически партии”, сподели Веселин Марешки в декларация от името на „ Воля”,.

След изявленията на водачите Народното събрание отхвърли настояването на Българска социалистическа партия министър председателят Бойко Борисов да бъде изслушан в пленарна зала по отношение на обстановката със сигурността в страната.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР