Депутатите Йордан Цонев и Халил Летифов бяха избрани за зам.-председатели

...
Депутатите Йордан Цонев и Халил Летифов бяха избрани за зам.-председатели
Коментари Харесай

Йордан Цонев стана зам.-председател на ДПС

Депутатите Йордан Цонев и Халил Летифов бяха определени за зам.-председатели на Движение за права и свободи. Ново име измежду заместниците на Мустафа Карадайъ е и това на някогашният министър на околната среда в кабинета " Орешарски " Станислав Анастасов.

Това реши необятното управление на партията - Централния съвет, който организира съвещание в понеделник. Промените бяха направени на 31-вата годишнина от основаването на Движение за права и свободи.

Общо зам.-председателите на Движение за права и свободи ще бъдат петима. Постовете си резервират Хасан Азис и Ахмед Ахмедов. Янко Янков и Филиз Хюсменова обаче към този момент няма да са заместници на ръководителя, само че остават част от така наречен тясно управление на партията – Централното оперативно бюро.

Като зам.-председател Ахмед Ахмедов резервира ресора си " Организационен отдел ", кметът на Кърджали Хасан Азис също ще продължи да дава отговор за " Местно самоуправление ", само че и за " Зелен пакт " и " Регионални препоръки ". Всъщност всички заместници, с изключение на Ахмедов, имат за сектор " Зелен пакет ". Освен за това, Йордан Цонев ще дава отговор за икономическата политика и бюджет. Халил Летифов пък за превоз и осведомителни технологии. Досега Хюсменова отговаряше за сектор " Европарламент ", който към този момент е в ръцете на Анастасов. Той ще дава отговор и за демократичните политики.

Промени има и в Централното оперативно бюро (ЦОБ). Бившите депутати Четин Казак, Тунчер Кърджалиев и Рушен Риза са изключени от тясното управление. В ЦОБ обаче влиза секретарят на Централната изборна комисия (ЦИК) Севинч Солокова, както и водачът на младежката организация Сезгин Мехмед и депутатите Джейхан Ибрямов и Хамид Хамид.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР