Депутатите в Русия обсъжда днес закон, който налага строги наказания

...
Депутатите в Русия обсъжда днес закон, който налага строги наказания
Коментари Харесай

До 5 години затвор в Русия за дезинформация за епидемията

Депутатите в Русия разисква през днешния ден закон, който постанова строги санкции – до 5 година затвор, за жители, които популяризират подправена информация за ковид, съобщи Агенция Франс Прес.

Ако човек бъде приет за отговорен в несъзнателно причиняване на гибел или други тежки последици с разпространяване на „ съзнателно подправена “ информация по отношение на животозастрашаващи условия, той е застрашен от санкция до 2 млн. рубли (25 000 долара) или 5 години затвор.

Предложенията плануват наказване, в това число санкция до 1,5 млн. рубли и до 3 година зад решетките, за увреждане на непознато здраве чрез разпространяване на подправена информация.

Предложенията са част от проектозакон, който също има за цел да наложи строго наказване, в това число до 7 година затвор, за хора, които нарушават разпоредбите за карантина.

Днес Русия, която има население от 144 млн. души, заяви за 2337 инфектирани и 17 жертви, само че се счита, че действителната численост наранени с ковид е по-висока, показва Агенция Франс Прес. Оздравелите са 121 души.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР