Депутатите в Чили задължително ще бъдат тествани за наркотици, предаде

...
Депутатите в Чили задължително ще бъдат тествани за наркотици, предаде
Коментари Харесай

Депутати ще бъдат тествани задължително за наркотици

Депутатите в Чили наложително ще бъдат тествани за опиати, съобщи Ройтерс.

Предложението бе утвърдено от долната камара на чилийския парламент предишния месец макар рецензиите от страна на някои народни представители. Всички 155 членове на Камарата на депутатите ще бъдат тествани за опиати два пъти през четиригодишния си мандат. Евентуалните позитивни резултати ще стават обществено притежание.

След няколко дни следва да се подложат на тест първите 78 депутати, подбрани на инцидентен принцип.

Вътрешната регулация цели да бъдат нараснали стандартите за бистрота в работата на долната камара на чилийския парламент. Инициативата обаче раздели по партийни линии членовете на Камарата на депутатите в Чили - страна, която се готви да гласоподава нова Конституция, в опит да внесе дълбоки промени в своята национална политика, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Няма нищо по-важно от това да дадем на хората бистрота, че техните представители в Народното събрание не използват опиати, съобщи чилийският десен народен представител Хуан Антонио Колома пред държавната телевизия.

Независимата негова колежка Марсела Рикелме обаче се разгласи срещу процедурата. Други депутати нарекоха самодейността " недопустимо шоу ".

Онези народни представители, които откажат да се тестват, може да бъдат предадени на етичната комисия към долната камара на чилийския парламент.

Вчера финландската министър-председателка Сана Марин разгласи, че се е подложила на тест за опиати, откакто популяризирал се в обществените мрежи видеоклип, на който тя се забавлява с другари, разбуни духовете в страната.

Никога през живота си не съм употребявала опиати, сподели 36-годишната Марин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР