Депутатите ударно промениха своя правилник с решение да бъдат във

...
Депутатите ударно промениха своя правилник с решение да бъдат във
Коментари Харесай

НС реши: Депутатите ще почиват по време на предизборната кампания

Депутатите стремително трансформираха своя устав с решение да бъдат във почивка 10 дни след изборите и да не работят през идващите месец и половина. Предложението на ГЕРБ-СДС е противоположно на признатите промени в Конституцията депутатите да не се разпускат въобще.

„ Знаете за какво въведохме непрекъсваемост, поради злоупотребите на служебните държавни управления, те надвишиха пълномощията си. Служебното държавно управление знае, че във всеки миг може да бъде свикано, с цел да спре някоя непремерена стъпка “, сподели Радомир Чолаков от ГЕРБ-СДС.

От опозицията разкритикуваха признатите промени.

 Прокуратурата за измененията в Конституцията: Преминати са рамките на избраната рамка България 3 мин. Прокуратурата за измененията в Конституцията: Преминати са рамките на избраната рамка  Депутатската почивка: В Народното събрание ще почиват по-малко, с цел да работят повече България 3 мин. Депутатската почивка: В Народното събрание ще почиват по-малко, с цел да работят повече  Румяна Бъчварова за промяната на външния министър: Недопустимо е да променяш позиция в придвижване Тази сутрин 3 мин. Румяна Бъчварова за промяната на външния министър: Недопустимо е да променяш позиция в придвижване  Прокуратурата за измененията в Конституцията: Преминати са рамките на избраната рамка България 3 мин. Прокуратурата за измененията в Конституцията: Преминати са рамките на избраната рамка  Депутатската почивка: В Народното събрание ще почиват по-малко, с цел да работят повече България 3 мин. Депутатската почивка: В Народното събрание ще почиват по-малко, с цел да работят повече  Румяна Бъчварова за промяната на външния министър: Недопустимо е да променяш позиция в придвижване Тази сутрин 3 мин. Румяна Бъчварова за промяната на външния министър: Недопустимо е да променяш позиция в придвижване

„ Първо срамната сглобка трансформират Конституцията, в този момент с устав суспендират Конституцията “, сподели Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия.

От ПП-ДБ и Движение за права и свободи въобще не взеха думата.

„ Вижте ти какъв брой са хитри от ПП-ДБ. Седят и кротуват и никой не излиза да поеме гневa на опозицията. Защото направиха белята и се крият зад вашия тил. Сглобката продължава да съществува, тя беше порочно зачената и роди порочни деца “, сподели Гроздан Караджов от „ ИТН “.

В края на дебата вносителите обобщиха концепциите си по този начин:

„ Бих внесъл предложение още от на следващия ден да излезем във почивка, тъй като другояче ще се овъргаляме в тиня “, изясни Радомир Чолаков от ГЕРБ-СДС.

Накрая предлагането беше признато и Народното събрание няма да работи от 27 април до встъпването в служба на новия 50-и парламент. С признатите промени в правилника от днес Народното заседание ще остане „ настоящо “ и ще може да привиква изключителни съвещания при потребност. Въпросите към министрите ще се задават единствено документално. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР