Депутатите трябва да решат дали издигнатият от парламентарната група на

...
Депутатите трябва да решат дали издигнатият от парламентарната група на
Коментари Харесай

Гласуването за кабинета на ГЕРБ: Очакване за политически сблъсъци и предизвестен финал

Депутатите би трябвало да решат дали издигнатият от парламентарната група на ГЕРБ претендент за министър-председател Николай Габровски да оглави 101-то държавно управление на България.

 

Ако кандидатурата му събере нужните гласове, Народното събрание ще пристъпи към гласуването на състава и структурата на Министерския съвет.

На съвещанието на Народното събрание няма да участва президентът Румен Радев, който през днешния ден и на следващия ден е в Брюксел на съвещание на Европейския съвет.

За избиране на държавно управление са нужни гласовете на половината плюс един от записаните при започване на съвещанието депутати.

 

Ако участват всички 240 народни представители, ще са нужни 121 гласа в поддръжка на държавното управление. Наскоро " Продължаваме промяната " и " Демократична България " предизвестиха, че не са изключени игри с кворума - депутати да отсъстват от пленарната зала или да не се записват, с цел да смъкват прага на нужните гласове.

 

Във вторник (13 декември) представители на " Продължаваме промяната ", " Възраждане ", Българска социалистическа партия и " Демократична България " - четирите обединения, които към този момент неведнъж обявиха, че няма да поддържат държавно управление с първия мандат на ГЕРБ, увериха, че всички техни депутати ще бъдат в пленарната зала по време на гласуването.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР