Депутатите ще обсъдят в петък проекта на декларация на Продължаваме

...
Депутатите ще обсъдят в петък проекта на декларация на Продължаваме
Коментари Харесай

Парламентът ще обсъди в петък приоритетите на ПП при кабинет с техен мандат

Депутатите ще обсъдят в петък плана на декларация на " Продължаваме промяната " (ПП) за предпочитаните национални цели. Това реши Народното събрание в първото си съвещание за новата година. В гласувания дневен ред в сряда не беше включено предлагането на Политическа партия да показа плана си.

Във вторник втората политическа мощ Политическа партия от президента Румен Радев втория мандат за сформиране на държавно управление след изборите на 2 октомври 2022 година Кандидатът за министър председател на Политическа партия Николай Денков сподели, че партията ще предложи държавно управление единствено в случай че болшинството в Народното събрание поддържа лист с цели. Той включва претенции и на " Демократична България " (ДБ), Българска социалистическа партия и " Български напредък " (БВ).

На съвещанието в сряда Николай Денков прикани народните представители от други парламентарни групи " да си дадат сметка дали имат разнообразни от препоръчаните от тях цели ".

Председателят на парламентарната група на Демократична България Христо Иванов сподели, че декларацията на Политическа партия " демонстрира напъните да се систематизират целите пред страната ". Той прикани партиите " да се отнесат по-сериозно " към плана.

" ​Дължим на страната посока на вярата, а не на отчаянието и страха “, сподели Иванов. По думите му този парламент би трябвало да излъчи кабинет, само че не с третия мандат, " тъй като това ще е последната опция, а кабинет, който може да прави промени ".

В изказването си водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова сподели, че за партията й е най-важно да се подсигурява " политическа непоклатимост посредством сформиране на постоянно държавно управление ".

" Очевидно всички гледаме към този момент към третия мандат и там е последният късмет за това - ние бихме го нарекли мандат на разсъдъка, стига страсти ", сподели тя.

Лидерът на БВ Стефан Янев сподели, че едно от главните решения, които следва в тази парламентарна сесия, е за съставянето на държавно управление. " Алтернативата всички я знаем - предварителни парламентарни избори ", сподели Янев.

Пред публицисти в коридорите на Народното събрание Янев сподели, че " държавно управление на малцинството не би било работещо, би било неустойчиво ".
 Мустафа Карадайъ и Йордан Цонев от Движение за права и свободи.
В декларацията си от трибуната на Народното събрание водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ приканва да се образува постоянен кабинет с " ясна стратегия ", която " да взема решение действителните проблеми на хората и да препотвърди евроатлантическата ориентировка на страната ".

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов съобщи в декларацията си, че " съобщаването на цели, каквато е традицията, ще бъде двуличие, защото на всички е ясно, че този парламент е с къс небосвод и предстоят предварителни избори ".

Тома Биков от ГЕРБ приказва за третия мандат, който президентът ще връчи на определена от него партия, ако Политическа партия не успее да сформира държавно управление. " Третият мандат е спешен, той е ексцентричен и също би трябвало да бъде употребен оптимално добре, с цел да решим политическата рецесия ", сподели той.

" Държава не може да се ръководи с декларация. Една страна се ръководи от държавно управление, министри, конструкция на Министерския съвет и хора, които могат да носят отговорност ", сподели той за декларацията с целите на Политическа партия.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР