Депутатите ще обсъдят финансови компенсации за българските медици, съобщи Българското

...
Депутатите ще обсъдят финансови компенсации за българските медици, съобщи Българското
Коментари Харесай

Обсъждат финансови компенсации за българските медици

Депутатите ще обсъдят финансови обезщетения за българските медици, заяви Българското национално радио. Дебатът е по искане на левицата, а в него ще взе участие и здравният министър Кирил Ананиев.

Българска социалистическа партия инициира разискванията в пленарната зала за възстановяване на изискванията на труд и финансови обезщетения за медиците. Социалистите упорстват да бъде направена тактика за задачата. Искането им беше импортирано в деловодството на Народното събрание преди две седмици, а дебатът трябваше да се организира в края на предходната, само че беше отсрочен заради отсъствието на Кирил Ананиев.

Левицата желае в период до 3 месеца здравният министър да изготви и внесе оферти в Министерския съвет за законови промени, които регламентират изискванията и паричната помощ на здравните експерти и лечебните заведения при оповестена епидемиологична конюнктура. А в период до 6 месеца да прегледа активността на инфекциозните отделения и да направи проект, който да усили успеваемостта им, добавя БНР.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР