Депутатите се връщат на работа в изцяло реновирана пленарна зала

...
Депутатите се връщат на работа в изцяло реновирана пленарна зала
Коментари Харесай

Показаха новата пленарна зала, стъкленият покрив струва почти 1 млн. лв.

Депутатите се връщат на работа в напълно реновирана пленарна зала в постройката на някогашния Партиен дом. Реконструираната зала " Света София ", където на следващия ден се открива новата пленарна сесия, бе показана пред публицисти през днешния ден.



Опознавателният тур включваше посещаване на конферентна зала, намираща се под новата пленарна зала, където ще се организират бъдещи конгреси и конференции, местата за брифинги и тези са фотоси, както и запознаване с новото работно място на репортерите - изцяло отделено от зоната на депутатите.
 Снимка: Българска телеграфна агенция
От на следващия ден националните избраници ще сядат на нови работни банки, само че ще гласоподават със старите си пултове, пренесени от постройката на Народното събрание, намираща се на площад " Народно заседание ". Изказванията им към момента стават единствено от трибуната, защото доставката на новата озвучителна система, включваща дискусионни пултове за изявление от място, се бави.

Николай Бациев, държавен специалист ръководство на собствеността, изясни пред медиите, че публичната поръчка за доставка на озвучителна система се апелира. Бациев уточни, че сега, в който има определен снабдител - срокът на доставка е три месеца.

" За реконструкцията на пленарната зала са дадени към 18 млн. лв. ", уточни специалистът.

" Това е цена без спомагателните оборудвания, без озвучаването, без системите за видеонаблюдение, без системите за гласоподаване ", разяснява Бациев.

Сред подобренията в пленарната зала е и напълно нова акустичната обшивка, стъклен покрив, 270 работни места, разпределени на 12 реда.
 Снимка: Българска телеграфна агенция
" Стъкленият покрив коства съвсем един милион лв.. Бяха направени спомагателни промени по време на строителството, с цел да се ограничи директната слънчева светлина. Направиха се спомагателни затъмнения, фолио, което се вгради сред панелите ", разясни Бациев.

" Предвидено е за новата пленарна зала да има алтернатива за 400 работни места. В случай, че бъде свикано Велико национално заседание тези столове, които са тук ще бъдат демонтирани и на тяхно място ще се сложат други ", уточни специалистът.

 Снимка: Българска телеграфна агенция
Към този миг депутатите ще се хранят с кетъринг, защото има определен нов реализатор по публичната поръчка за ремонта на бюфета.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР