Депутатите създадоха временна комисия, която да установи трябва ли да

...
Депутатите създадоха временна комисия, която да установи трябва ли да
Коментари Харесай

Временна комисия ще решава за имунитетите на Петков, Борисов, Александров и Аврамов

Депутатите сътвориха краткотрайна комисия, която да откри би трябвало ли да се смъкват имунитетите нa Кирил Петков от ПП-ДБ, Бойко Борисов от ГЕРБ-СДС, Даниел Александров от ГЕРБ-СДС и Димитър Аврамов от Движение за права и свободи.
Прочетете още
Против гласоподаваха единствено от Българска социалистическа партия и „ ИТН “. Последваха три часа разногласия. Комисията ще работи най-късно до 18-ти юли, съвещанията ѝ ще бъдат обществени.

Комисията обаче остана без ръководител. Единствената номинация беше на Хамид Хамид от Движение за права и свободи, само че той не получи задоволителна поддръжка.

От Българска социалистическа партия и „ ИТН “ няма да имат свои представители в комисията. Основната рецензия е, че тя ще бъде „ пералня “.
 
Главният прокурор Иван Гешев внесе в деловодството на Народното събрание искане за   събаряне на имунитета на водача на ГЕРБ Бойко Борисов по предложение на Софийската градска прокуратура заради потенциално пране на пари посредством известната къща в Барселона, написа БТВ. 
 
При настояването за имунитета на Кирил Петков става дума за назначението му за длъжностен министър през 2021 година, преди Канада да го е освободила от второто му поданство.
 
Имунитетът на Даниел Александров беше пожелан поради събрани доказателства, че чрез употреба на мощ той направил дейности за да възбуди полово предпочитание без съвукупление по отношение на разположение, навършило 14-годишна възраст.
 
А Димитър Аврамов беше притеглен към наказателна отговорност за търговия с въздействие през 2012 година, като бе почнало дело в Специализирания съд, а след закриването му продължи в Софийският градски съд. На 20 април обаче Софийският градски съд спря наказателното произвеждане против Димитър Аврамов, откакто той стана народен представител и надлежно закупи имунитет.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР