Депутатите приеха окончателно на второ четене да бъде намален стажът,

...
Депутатите приеха окончателно на второ четене да бъде намален стажът,
Коментари Харесай

Намалиха изискванията за членове на КЕВР, според БСП се прави за определени хора

Депутатите одобриха дефинитивно на второ четене да бъде понижен стажът, който се изисква за членовете на Комисията за енергийно и водно контролиране . Вместо седем години, в този момент претендентите ще би трябвало да имат петгодишен стаж в региона на енергетиката или водите.
В петък ще бъдат признати и правила, по които ще бъде определен нов състав на регулатора, защото мандатът на настоящия изтича.
Срещу намаляването на стажа се оповестиха от левицата, съгласно които по този начин се основават условия да бъдат заети позициите на комисари от избрани хора.
" Има привкус, че го вършим за избран човек., уточни аленият народен представител Таско Ерменков. Според него щели да се назначават комфортни хора и по този начин щели да попълнят легиона от калинки на властта .
Пет години стаж не са задоволителни за комисар в КЕВР, счита депутатът. Отваря се вратата за млади, неопитни, само че комфортни фрагменти, уточни той.
Вносителят на текста – ръководителят на енергийната комисия към Народното събрание Валентин Николов отбрани предлагането си.
" Ще предложа в петък да гласуваме новите правила за избор на членове на КЕВР. Тези правила по принцип са по тази причина. Затова го вършим. Нямаме съответна персона, която да предложим. Не виждам драма по тази причина. Искаме по-широка палитра от хора. Така ще бъдат определени по-качествените от тях.
Работата на КЕВР се отразява на живота на българските жители, нападна различен червен народен представител Красимир Янков. И той заподозря, че критериите са за съответен човек. Регулаторът обслужвал съответни политически задания в досегашния си мандат, по думите му.
Подкрепа текстът срещна и от Движение за права и свободи.
" Аз мислех, че ще се спрем на значителните неща в този закон, забутахме се още на първи член. Според мен това предложение е доста вярно и когато е належащо би трябвало да бъдат направени такива промени в закона, с цел да може и тези млади, които са приключили енергетика да не стоят на ниските равнища, а като имат пет години да заемат място в съответните структури, съобщи Рамадан Аталай.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР