Депутатите приеха на първо четене Законопроект за изменение и допълнение

...
Депутатите приеха на първо четене Законопроект за изменение и допълнение
Коментари Харесай

Депутатите приеха на първо четене промени при подпомагането на земеделците


Депутатите одобриха на първо четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за подкрепяне на земеделските производители. Срокът за оферти сред първо и второ четене е три дни.

Предвидено е удължение до 31 декември 2026.г на използване на Схемата за държавна помощ, помощ под формата на отстъпка от цената на акциза върху газьола, употребен в първичното селскостопанско произвеждане ", като е планувано помощта да се ползва след приемане на окончателния номер на схемата за държавна помощ в регистъра на държавните помощи на Европейската комисия.

Прие се и смяна на дефиницията за деен аграрни собственик.

Изискването е претендентите да потвърждават, че приходите им от селскостопанска активност съставляват минимум 1/3 от общия приход на стопанството, с цел да дават отговор на изискванията за деен аграрни собственик, се понижава на 10%, а условието да потвърждават, че годишният размер на директните заплащания е най-малко 5% от общите доходи от неселскостопански действия през най-близката данъчна година, за което са налични такива доказателства, се понижава на 2%.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР