Депутатите пренаредиха дневния си ред, за да приемат промени в

...
Депутатите пренаредиха дневния си ред, за да приемат промени в
Коментари Харесай

Министерството на туризма си връща концесиите на морските плажове

Депутатите пренаредиха дневния си ред, с цел да одобряват промени в Закона за концесиите, свързани с морските плажове. Проектът на Министерския съвет планува концесионните процедури за плажове да бъдат извадени от обсега на закона за концесиите и да бъдат върнати назад в Закона за устройство на черноморското крайбрежие две години и половина откакто бяха извадени от него.

На първо четене за тях гласоподаваха 116 народни представители, " срещу " 1, а 30 се въздържаха, заяви " Фокус ". С измененията министърът на туризма ще може да провежда процедурите за установяване на концесионер, да подписва концесионните контракти, да организира процедури за отдаване чартърен на морски плажове, да подписва наемните контракти и да провежда контрола по осъществяване на отговорностите по подписаните концесионни контракти и договорите за наем.

Новите текстове, препоръчани от Министерството на туризма, плануват по-бързи и лесни процедури за концесиониране без съблюдаване разпоредбите на директивата за концесиите. Природозащитници предизвестиха, че като вкарва изключението страната основава предпоставки за нова наказателна процедура от Брюксел.

Депутатът от Българска социалистическа партия Атанас Костадинов предложи стопанисването на плажовете да се трансферира на общините, тъй като " в случай че не променим коренно правилото на стопанисване и ръководство на извънредно държавна благосъстоятелност, България ще изчезне от картата на туризма ".

" С измененията в Закона за концесиите се предлага страната да си влезе крепко в ролята ", е мнението на Павел Шопов от " Атака ". Той дефинира плажовете като една от последните мутренски територии, която " може да бъде изчистена с малко повече страна ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР