Депутатите показаха красноречиво какво ще правят оттук нататък по темата

...
Депутатите показаха красноречиво какво ще правят оттук нататък по темата
Коментари Харесай

#КОЙ се страхува от комисията за Нотариуса?

" Депутатите демонстрираха красноречиво какво ще вършат оттук насетне по тематиката с Нотариуса и Еврото. За тях такава тематика явно към този момент няма ". Това сподели в ефира на Дарик и предаването " Кой Говори " журналистът от " Свободна Европа " Борис Митов.

" Те нарекоха протичащото се в комисията, управлявана от Минчев, " избирателен щаб и цирк ". Това бяха думите на известния народен представител от ГЕРБ Мануил Манев. Хамид Хамид пък от Движение за права и свободи непосредствено заплаши, че ще внесе предложение в пленарната зала Никола Минчев да бъде свален от поста ръководител на тази комисия, което си е безспорна закана, че може би ГЕРБ и Движение за права и свободи ще премислят позицията си и ще изискат те да управляват протичащото се в тази комисия, което от единствено себе си приказва, че тя ще потъне, поради това какви са сигналите, които излъчват все още ", съобщи Митов.

По думите на журналиста върху данните за връзки сред Пепи Еврото и Мартин Божанов съзнателно не се слага фокус.

" По никакъв метод не е в полза на избрани политически кръгове в Народното събрание да се приказва за Пепи Еврото, тъй като до момента в който Мартин Нотариуса в никакъв случай не е бил правист, не е бил магистрат и някак си за необятната аудитория изплува едвам след личното си ликвидиране, то за Петьо Петров знаем, че той беше висшестоящ следовател, няколко години оглавяваше Столичната следствена работа по времето на Сотир Цацаров като основен прокурор. В битността си на следовател, години обратно е бил сътрудник с Делян Пеевски. Да не приказваме, че някогашният мажоритарен притежател на КТБ Цветан Василев обществено е разказвал по какъв начин пред него Делян Пеевски е разказвал за опциите на Пепи Еврото да изфабрикува доказателства, избраното беше " талантлив урод " във връзка с Пепи Еврото и по какъв начин той може да измисли дело против всеки ".

На въпроса дали цитираните кавги в правосъдната власт ще потънат, Митов съобщи, че болшинството в Народното събрание няма интерес от осветяването на обстоятелствата към Нотариуса и Еврото.

" Партиите, които в годините обратно, повече от десетилетия са свързани с въздействие в правосъдната система, са ГЕРБ и Движение за права и свободи и то повече Движение за права и свободи, в сравнение с ГЕРБ, въпреки че ГЕРБ бидейки ръководещите партии от над 10 години с едно малко спиране, явно има своите връзки ", съобщи журналистът от " Свободна Европа " и добави:

" Нито ГЕРБ нито Движение за права и свободи и в частност Бойко Борисов и Делян Пеевски евентуално няма да се съгласни да отхлабят своята хватка над правосъдната система, тъй като това им подсигурява власт ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР