Депутатите отказаха да призоват премиера Бойко Борисов в Народното събрание,

...
Депутатите отказаха да призоват премиера Бойко Борисов в Народното събрание,
Коментари Харесай

Депутатите отказа да призоват Борисов за ЧЕЗ

Депутатите отхвърлиха да призоват премиера Бойко Борисов в Народното събрание, с цел да отговори на въпроси към договорката за продажбата на "ЧЕЗ България ". С 98 гласа "против ", 82 "за " и 10 "въздържал се " предлагането на Българска социалистическа партия не бе признато. Драгомир Стойнев от Левицата изясни, че договорката с ЧЕЗ е скандална и защото България е парламентарна република, Борисов е задължен да пристигна и да даде детайлности към проблема, написа actualno.com.

Той разяснява, че спомагателен мотив за идването на премиера в Народно събрание е вчерашното му изявление, че ще "разнищи " кръговете, които му готвят нова провокация за рухване на държавното управление. "Искаме да знаем кои са гадовете ", съобщи Стойнев. "По отношение на опитите за люлеене на държавното управление - погледнете към себе си, запитайте себе си и парламентарната си група и отговорите са налице ". Това сподели депутатът от ГЕРБ и ръководителят на парламентарната правна комисия Данаил Кирилов. Карадайъ:

"Кой по-голям скандал би трябвало да стане, с цел да може българският парламент да се занимава с него? Какво би трябвало да се случи в страната, с цел да пристигна министър-председателят? ", попита от своя страна Жельо Бойчев от Българска социалистическа партия след гласуването. "Вчера той сподели, че има скрит план и се готви прелом против държавното управление. Какво повече би трябвало да се случи, с цел да пристигна? Какво да създадем, с цел да пристигна господин Борисов тук? ", добави той.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева изясни, че способените институции ще бъдат изслушани на взаимно съвещание на Комисията по енергетика и Комисията за надзор над службите за сигурност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР