Депутатите от ВМРО-ДПМНЕ са против конституционните промени.Сесията на парламента за

...
Депутатите от ВМРО-ДПМНЕ са против конституционните промени.Сесията на парламента за
Коментари Харесай

Ресорната парламентарна комисия в РСМ прие българите да бъдат вписани в Конституцията


Депутатите от ВМРО-ДПМНЕ са срещу конституционните промени.

Сесията на Народното събрание за одобряване на нуждата от конституционни промени, е планувана за 18 август.

По-рано през днешния ден водачът на ВМРО-ДПМНЕ Христиан Мицкоски сподели по отношение на Комисията за конституционни промени: „ Очаквам 7 да гласоподават „ срещу “ и 10 „ за “. „ За “ ще гласоподават всички тези европейци, които купуват парцели за милиони в центъра на Скопие и карат скъпи коли. Всичките 44 депутати от ВМРО-ДПМНЕ и обединението са ясни и точни в позицията си. Вчера имахме съгласуваност и всички сме единомислещи - няма да има конституционни промени под български диктат “.

„ Ако не бъдат направени промени в Конституцията, пътят ни към Европейски Съюз стопира и това ще има отражение върху връзките ни със Съединени американски щати “. Това сподели македонският министър председател Димитър Ковачевски при започване на речта си в Народното събрание.

„ Истината е, че няма да има по-добро съглашение и няма да има друга преговорна рамка и това е, което Европейският съюз споделя “, сподели министър-председателят Димитър Ковачевски в обръщението пред Комисията за промени в конституцията, в която съгласно правилника би трябвало да обясни предлагането и нуждата от отваряне на конституцията.

„ Конституционно-правното устройство и традиция на Македония, в която се утвърждава езиковата, религиозната и културната еднаквост на всички общности в страната ни, стартира още с правните държавни обичаи в Крушевската република и в решенията на АСНОМ. Днес имаме неповторим късмет да продължим евроинтеграционния път и по-късно с ускорени стъпки да влезем в Европейски Съюз. Не бива да пропущаме този късмет, случи се един път, когато се отделихме от Хърватия, която към този момент 10 години е членка. Европейските представители споделиха, че има огромен късмет Албания да се отдели от нас и да продължи напред, в случай че не приемем конституционните промени “, акцентира министър председателят в речта си.

На 18 август е планувано пленарно съвещание, на което държавното управление ще би трябвало да обезпечи 80 депутати, които да гласоподават за отварянето на конституцията. 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР