Депутатите от транспортната комисия приеха на второ четене промените в

...
Депутатите от транспортната комисия приеха на второ четене промените в
Коментари Харесай

БСП напусна заседанието на Транспортната комисия

Депутатите от транспортната комисия одобриха на второ четене измененията в Закона за автомобилните транспорти, с които се вкарва регулация на активността на колите за спешна помощ отвън обсега на незабавната здравна помощ, заяви БНР.

Промените плануват условия за оборудването на колите за спешна помощ, екипите, методът на осъществяване на транспорта, предпътния надзор и административно-наказателната отговорност. Въвеждат се и редица други условия като диспечерски пункт, експлоатационен център, наложителни застраховки. Предвижда се още контролът на техническото положение на колите да се прави от ДАИ, а качеството на здравното съоръжение - от РЗИ. Целта на промените в закона е всички коли за спешна помощ да попаднат в специфичен указател, с цел да има ефикасен надзор на пътя.

Росен Иванов от групата на " Обединените патриоти ", вносител на законопроекта съобщи:

" Да предстои на един регистрационен режим не толкоз тежък, колкото е за естествените коли за спешна помощ, само че да се знае кой къде отива и от техните центрове към този момент да имат връзка с медицинските центрове и лечебните заведения, с цел да могат да поемат тези пациенти, които ще транспортират ".

Промените в закона бяха признати в отсъствието на групата на Българска социалистическа партия, които напуснаха съвещанието на Транспортната комисия с аргумента:

" Този закон в зародиш е лобистки ", сподели Георги Свиленки от левицата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР