Депутатите от парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред

...
Депутатите от парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред
Коментари Харесай

Депутатите изслушват МВР за катастрофата и връзките на Георги Семерджиев


Депутатите от парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и публичен ред ще изслушат представители на Министерство на вътрешните работи за аргументите и изискванията, довели до тежкото пътнотранспортно произшествие с две жертви на 5 юли 2022 година в гр. София.

В събота Софийският градски съд взе най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на Георги Семерджиев, предизвикал злополуката.

Семерджиев е упрекнат за тежката злополука на бул. " Черни връх ", станала на 5 юли вечерта и при която починаха две почтени млади жена. Обвиняемият е притеглен като подобен по общо три закононарушения.

В правосъдна зала Семерджиев съобщи, че не знае за какво е в ареста, че бил похитен и че колата му била открадната, и настояваше да отиде в болница. Преди съвещанието на съда, мъжът беше доведен в зала под засилена защита.

Семерджиев е с общо три повдигнати обвинявания: причиняване на ПТП, което е изключително тежък случай, защото е довело до гибелта на две млади дами и голям брой нарушавания на Закона за придвижване по пътищата (ЗДвП), за което се планува отнемане от независимост от 5 до 20 години; ръководство на МПС на 10.06.2022 година след приложимост на наркотични вещества- амфетамин и метаамфетамин, за което законът планува наказване отнемане от независимост от 1 до 3 години и за потребление на неистинен формален документ на 10.06.2022 година – удостоверение за ръководство на моторно транспортно средство, на което е придадено тип, че е издадено от способените управляващи на Конфедерация Швейцария, за което се плануват до 8 години отнемане от независимост.

Съдът напълно показа доводите на прокуратурата и одобри, че са събрани и показани задоволително безапелационни доказателства, които обосновават догатката Георги Семерджиев да е направил трите закононарушения, за които е притеглен като обвинен.

Съдът одобри, че е налице действителна заплаха той да се укрие или да извърши друго закононарушение, като разиска неналичието на лични задръжки у обвинения при осъществяване на закононарушения и престъпления. Аргументира извънредно високата степен на социална заплаха на действието и дееца. Така стимулиран, съдът реши, че само мярка „ задържане под стража “ може да обезврежда установените при обвинения рискове и с определение взе по отношение на него най-тежката мярка за неотклонение.

Все още не са известни резултатите от кръвната проба на водачът, взета след случая на 5 юли.

Междувременно стана ясно, че Симона Радева, служител на реда от I РПУ в столицата, е била в автомобила на Семерджиев по време на злополуката, и му е помогнала да избяга след удара. Тя го е снабдила със синя полицейска лампа, палка и радиостанция, в подмяна на което е получавала месечна сума в размер на 2000 лева, твърди Министерство на вътрешните работи. Служителката е отстранена от служба, против нея тече следствие. По-късно Министерство на вътрешните работи оповести, че и други чиновници – на 4 РПУ, са разпъвали полицейски чадър над Семерджиев.

В понеделник Министерство на вътрешните работи заяви, че след незабавна информация с Интерпол в Берн е открито, че Швейцария не е издавала шофьорска брошура на Семерджиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР