Депутатите от националното събрание във Франция приеха на първо четене

...
Депутатите от националното събрание във Франция приеха на първо четене
Коментари Харесай

Родител 1 и 2 заменят майка и баща във Франция?

Депутатите от националното заседание във Франция одобриха на първо четене промени в учебни формуляри, където вместо думите " майка " и " татко " ще написа " родител 1 " и " родител 2 ".
Поправката е за подсилване на фамилното многообразие в фамилията ", съобщи депутатът Валери Пети, която внесе измененията за гласоподаване. Тя акцентира, че формулировките от учебните документи досега не са отчитали случаите на еднополови фамилии, въпреки Законът за " брака за всички " да е признат още през 2013 година.
" У нас към момента има фамилии, които се сблъскват с проблеми, провокирани от остарели, застинали обществени модели. " счита различен френски народен представител Дженифър Де Темерман и добави, че счита приемането на ограниченията, като още една крачка за постигането на обществено тъждество, съобщи rfi.fr
Настоящият министър на образованието се изрече против поправката.
Представител на опозиционната лява партия Ксавие Бретон съобщи, че " когато чуя за стар обществен модел, бих желал да припомня, че повече от 9% от браковете през днешния ден са сред мъж и жена. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР