Депутатите от Комисията по бюджет и финанси приеха да дадат

...
Депутатите от Комисията по бюджет и финанси приеха да дадат
Коментари Харесай

Бюджетна комисия даде 110 млн. лв. за градския транспорт

Депутатите от Комисията по бюджет и финанси одобриха да дадат от актуализацията на държавния 110 млн. лева за градския превоз на цялата страна. От тях 74 млн. лева са за Столична община, 16.5 за вътрешноградския превоз и 20 млн. лева за селищния и междуградския превоз. Предложението направи някогашният финансов министър и сегашен народен представител от ГЕРБ Кирил Ананиев. Народните представители гласоподаваха с 18 гласа " за ", без срещу и въздържали се.

Междувременно депутатите си удължиха работното време, до момента в който не одобряват цялата актуализация на държавния бюджет. Малко преди този момент ръководителят на Комисията по бюджет и финанси Любомир Каримански предложи на сътрудниците си да работят до 21 ч. и докъдето стигнат, а на идващия ден да продължат от 9 ч., само че законотворците не утвърдиха неговото предложение.

По един милион пътувания на ден се правят в София. Нашата задача е да усилваме интереса и делът на хората, които го употребяват. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова по време на присъединяване си в Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание за приемането на актуализацията на бюджета.

По думите ѝ факт е, че една от главните аргументи за разглеждане на актуализация на държавния бюджет е високата инфлация, породена най-много от трагично повишените цени на горивата и електрическата енергия. Няма по какъв начин тежката рецесия да се отразява на всички и да не се отрази на всички публични услуги, които градският превоз предлага, уточни Фандъкова.

Тя прикани в актуализацията на бюджета да бъдат планувани спомагателни средства за градския превоз заради две аргументи: поради отражението от коронавирус рецесията и внезапното покачване на цените на електричеството и природния газ.
 Предлагат нови цени на билетите за градски превоз в София
Предлагат нови цени на билетите за градски превоз в София

Последната дума има СОС

В интервала 2016-2019 година системата на градския превоз бележи забележителен растеж в потреблението и надлежно в приходите на общината.

Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев не се съгласи с казаното от Фандъкова и запита по какъв начин другите общини в България са се справили, а единствено Столична община не е съумяла? Василев запита Фандъкова дали всяка година ще се повтаря настояването на столична община страната да дава 150 млн. лева за градския превоз.

Фандъкова му отговори, че както той (Асен Василев - б.р.) не може да подсигурява каква ще е инфлацията и дали ще има промени, по този начин и тя не знае дали ще има рецесия на цената на горивата и повишение на цената на тока. Обмисля се нова тарифна политика, само че не за увеличение на цената на билета, а посредством други ограничения, с които да се усили потокът на пасажери в столичния градски превоз.

Други депутати от " Продължаваме промяната " пък я нападнаха нея и ръководителя на Столичния общински съвет Георги Георгиев, че са членове и обвързани с ГЕРБ.

Депутатите от Комисията по бюджет и финанси утвърдиха средства за личния състав на Национална работа за защита с 2 млн. лева, а на личния състав регионалната администрация възнагражденията да бъдат увеличени след структурни промени.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР