Депутатите от ГЕРБ внасят проектозакон за старите столици на България.

...
Депутатите от ГЕРБ внасят проектозакон за старите столици на България.
Коментари Харесай

ГЕРБ се загрижиха за старите столици

Депутатите от ГЕРБ внасят проектозакон за старите столици на България . На брифинг в постройката на Народното събрание ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов акцентира, че страната ни има богата история. В разговор с локалната власт е реализирано единодушие да се покаже богатото ни културно завещание.

Цветанов се надява да откри съидейници и измежду останалите политически обединения. Старопрестолните столици би трябвало да са с необикновен статут . Те са визитната картичка на страната ни. Целта е тези градове да получават целево финансиране за запазване на културната инфраструктура .

Ясно ще се регламентират права и отговорности , съобщи Цветанов. Кметовете на старите ни столици, показаха удовлетворение от новия проектозакон.

Бившият министър на културата Вежди Рашидов също настоя за поддръжка за развиване на старите ни столици. Ценността на един обект не са неговите декари , акцентира той. България има доста полезности, похвали ни той.

Този закон би трябвало да ни изведе напред в културната промишленост, която е съществено бюджетно перо , чака депутатът от ГЕРБ.

21 милиарда $ печели Турция от културен туризъм . Рашидов чака бърза възвръщаемост от туризма в тези културни обекти. До последната частица, където в страната има културно завещание, би трябвало да има въздействие този закон, добави Вежди Рашидов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР