Депутатите от ГЕРБ, ДПС и БСП не участваха в заседанието

...
Депутатите от ГЕРБ, ДПС и БСП не участваха в заседанието
Коментари Харесай

ГЕРБ, БСП и ДПС спряха закриването на специализираните съдилища

Депутатите от ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия не участваха в съвещанието на парламентарната комисия по правни въпроси, поради което не бе събран кворум за гласоподаване на законопроекта, който планува закриване на профилираните прокуратура и съд.

Обсъждането пропадна, макар че даже основният прокурор Иван Гешев беше пристигнал в Народното събрание, с цел да изрази мнението на прокуратурата по отношение на готвените промени.
 Правна комисия не гласоподава закриването на спецсъдилищата Правна комисия не гласоподава закриването на спецсъдилищата
Правната комисия в Народното събрание не съумя да гласоподава през днешния ден (1 септември) на първо четене законопроекта за изменение и допълнение на...

Измененията в Закона за съдебнта власт, които оферират от " Демократична България ", целят профилираните съд и прокуратура да бъдат закрити, а делата в правосъдна фаза да бъдат довършени от същите сформира, само че назначени в окръжните съдилища на чиято територия са осъществени закононарушенията. Главният прокурор разяснява, че това ще докара до юридическа злополука и юридически безпорядък, като цената ще я платят българските жители. 

В последна сметка съвещанието на правната комисия пропадна, защото участваха само народните представители от Демократична България и " ИТН ". Поради липса на кворум не се одобри и предлагането съвещанието да се отсрочи с един час или да се организира изключително на следващия ден.

" Заседанията на комисиите, както и на Народно събрание и проблемите с кворума доста ясно демонстрират накъде отива този парламент ", разяснява ръководителят на Народно събрание Ива Митева .
 Бойко Рашков се закани: Сега наред е спецпрокуратурата Бойко Рашков се закани: Сега наред е спецпрокуратурата
Ние би трябвало да покажем същинския хайлайф на българската прокуратура. Това съобщи служебният вътрешен министър Бойко Рашков пред публицисти в...

На излизане от зала основният прокурор Иван Гешев стана обект на словесна офанзива от депутата от Демократична България Ивайло Мирчев , който го попита по кое време ще разпита обвинения предприемач Васил Божков за изказванията му, че е дал близо 70 млн. лв. рушвет на някогашния министър председател Бойко Борисов и финансовия му министър Владислав Горанов, с цел да му спестят заплащането на хазартни такси. Гешев отхвърли да отговори и си потегли.

 

Още от ПОЛИТИКА:


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР