Депутатите от Европейския парламент гласуваха за отмяна на председателство на

...
Депутатите от Европейския парламент гласуваха за отмяна на председателство на
Коментари Харесай

Унгария няма да може да изпълни достойно задачите на председателството на ЕС

Депутатите от Европейския парламент гласоподаваха за анулация на председателство на Унгария в Европейски Съюз, което би трябвало да й бъде предадено след една година. Резолюцията има целесъобразен темперамент, само че към нея могат да се вслушат в Съвета на Европейския съюз, оповестява Euronews.

Европейският парламент се съмнява, че Унгария ще може да се оправи почтено през идната година със дилемите на страна-председател на Европейския съюз. Депутатите обясниха подозренията си с обстоятелството, че популисткото държавно управление на премиера Виктор Орбан позволи крах на демокрацията и върховенството на закона в страната. Одобрената в четвъртък резолюция приканва Съвета на Европейски Съюз да откри такова решение, което да не разреши на Будапеща да стане водеща столица за 6 месеца.

Междувременно унгарският кабинет се готви да одобри в средата на 2024 година председателските пълномощия - да координира активността на страните-членки на Европейски Съюз, да организира интернационалните срещи, да съставлява целия Европейски съюз пред външния свят.

Евродепутатите считат, че Виктор Орбан не е подобаващ за...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР