Депутатите от долната камара на руския парламент, Държавната дума, приеха

...
Депутатите от долната камара на руския парламент, Държавната дума, приеха
Коментари Харесай

Държавната дума приема на първо четене законопроект за забрана на ЛГБТ пропагандата в Русия - Топ новини

Депутатите от долната камара на съветския парламент, Държавната дума, одобриха единомислещо в четвъртък на първо четене проектозакон, забраняващ пропагандата на нетрадиционни полови връзки в медиите, в интернет, в реклами, книги и филми, оповестява ТАСС.

Законопроектът беше подсилен от към 400 депутати, в това число ръководителя на Държавната дума Вячеслав Володин.

Документът не разрешава пропагандирането на нетрадиционни връзки, педофилията и проявлението на информация, обвързвана с ЛГБТ и информация, насърчаваща промяната на пола измежду младежите, в интернет, медиите, в книги, в аудио и образни платформи, във филми и реклами.

Законопроектът вкарва и механизъм за ограничение на достъпа на деца до информация, обвързвана с ЛГБТ лица, за платени услуги. По-специално, той изисква от потребителите да вкарват кодове или да подхващат други дейности, с цел да потвърдят възрастта си. Освен това документът предлага да се забрани аудио и образните услуги да популяризират информация, нездравословна за здравето и развиването на децата.

По-рано Володин разпореди на профилните комисии на Думата – по осведомителна политика, осведомителни технологии и връзки и по въпросите на фамилията, дамите и децата – да се приготвят за чувания.

Както означи ръководителят на Думата, в долната камара са постъпили нашумели начинания за възбрана на информация, насърчаваща нетрадиционни връзки. Той акцентира, че този въпрос е доста значим, защото долната камара получава „ голям брой тъжби с претенции за приемане на закон, забраняващ пропагандата “, която унищожава съветското общество и обичайните фамилни полезности.
Източник: topnovini.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР