Депутатите от Демократична България Христо Иванов и Йордан Иванов са

...
Депутатите от Демократична България Христо Иванов и Йордан Иванов са
Коментари Харесай

Депутати от ДБ искат Пловдивският панаир да стане паметник н...

Депутатите от Демократична България Христо Иванов и Йордан Иванов са внесли искане до Министерството на културата Международен панаир – Пловдив да бъде разгласен за народен монумент на културата. 

„ Проведохме и среща с министъра на културата Велислав Минеков, след която чакаме да бъде взето решение. Ако Панаирът получи статут на монумент на културата с национално значение като исторически обект, ще бъде предпазен от закона. На територията на Панаира никой няма да има право да подхваща промени без координиране с НИНКН и Министерството на културата ”, изясни общинската съветничка от Демократична България Веселина Александрова. 



Тя добави, че незабавно, откакто се върне от София, ще внесе искане за привикване на изключителна сесия на Общинския съвет на 9 януари. Подписката е подкрепена от 17 съветници, което съгласно Правилника за работа на Общинския съвет е задоволително ръководителят да насрочи съвещанието.

На сесията още веднъж влиза предложение на Демократична България и съветниците от други групи да не се дава единодушие за нарастване на капитала на „ Пълдин туринвест ” посредством апорт на акциите на община Варна. 

Извънредната сесия, свикана на 3 януари със същия дневен ред, се провали, защото нямаше кворум. На съвещанието тогава не пристигнаха съветниците от ГЕРБ, ЗС „ Александър Стамболийски ” и Автентична лява Българска социалистическа партия. 

Градският водач на ГЕРБ Иван Тотев изясни за „ Марица ”, че дебатът се е трансформирал в избирателен цирк, в който те не желаят да вземат участие. И акцентира, че с акциите на община Варна Пловдив няма да изгуби каузи си нито в „ Пълдин туринвест ”, нито в Панаира. Напротив, двете общини ще имат по-голямо присъединяване. 



 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР