Депутатите от БСП от Бургас заминават веднага за Бургас, за

...
Депутатите от БСП от Бургас заминават веднага за Бургас, за
Коментари Харесай

БСП праща депутати в Бургас. Нинова: Българи загиват от немарливост

Депутатите от Българска социалистическа партия от Бургас отпътуват незабавно за Бургас, с цел да оказват помощ с каквото могат на потърпевшите. Това сподели в Народното събрание през днешния ден водачът на социалистите Корнелия Нинова. " Но, това е деяние след събитията ", сподели в коридорите на Народното събрание тя.

По данни на Министерство на вътрешните работи към 13 часа трима души са починали в резултат на наводненията в Бургас.

" Искам да напомня, че слагаме този въпрос от Мизия най-малко. 3 от 4 години нищо. Искахме обединен орган за следене на язовирите. Имахме информация за проблематични места, където не се вземат ограничения. Проверете по какъв начин се разпределят парите за бедствия и повреди от държавните управления на Борисов. Ще излезе забавна информация. Къде отиват, кой ги усвоява, дано да проверим това. Всяка година умират хора заради такива решения на държавното управление. Това не може да продължава. Предложенията ни за промени в законите не се одобриха. Нищо не се направи. 4 години се имитира и всяка година някой българин умира от тази небрежност на държавното управление ", сподели Нинова в Народното събрание.

Българска социалистическа партия сега събират информацията за разпределените средства по бедствия и повреди. " Искана ли е за този район помощ от кметовете, отпусната ли е, усвоена ли е. В този регион не се случва за първи път и преди в Бургаско имаше наводнения и жертви. Рецидивира казусът всяка година, а решение-никакво. Искаме да проверим в цялата страна по какъв начин се разпределят средствата от Фонд „ Бедствия и повреди “. Те нормално не стигат, свършват някъде доникъде на годината и по-късно, в случай че нещо се случи, няма от къде да се помогне ", сподели Нинова. 

" Тревожно е това, че постоянно централната власт трансферира отговорността на кметовете. Те в бюджетите си нямат задоволително средства, с цел да го създадат. Като стане някоя такава злополука постоянно се упреква кметът, а той няма средства в бюджета. Прехвърляш му отговорност, а той няма пари-как да си свърши работата. Това е бягство на централната власт от народен проблем. Питам държавното управление подготвена ли е картата с всички рискови места, които могат да провокират такива рискови повреди. Там, където е рисково какви ограничения се взеха? При случая с Мизия ние изнесохме потресаващи данни-собственици, които не се знае кои са, надзор, който не е упражняван с години. Резултат след бедствието-няма. 4-та година няма осъден за Мизия, нито помощ за общината. Оставят се хората да се оправят кой както може. Доскоро там живееха хора във фургони. Това е бягство на страната от голям проблем ", приключи Нинова.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР