Депутатите от Алтернатива за Германия проф. Райнер Ротфос и проф.

...
Депутатите от Алтернатива за Германия проф. Райнер Ротфос и проф.
Коментари Харесай

Никола Димитров: Немски депутати от „Алтернатива за Германия“ установиха, че границата ни е като разграден двор

Депутатите от „ Алтернатива за Германия " проф. Райнер Ротфос и проф. Харалд Вайел посетиха българо-турската границата. Представителите на втората по-големина партия в Германия бяха в България по покана на „ Възраждане ". С какви усещания останаха немците, описа националният представител Никола Димитров в специфична конференция в Българска телеграфна агенция.

„ Заведохме ги на българо-турската граница край село Крайново, община Болярово. Минахме по републиканските и по горските пътища, с цел да стигнем до там. Пътят до село Крайново, несъмнено, е в окаяно положение, и това основава проблеми на нашите граничари да реагират в дадени обстановки с бежанците. Горските пътища са още по-зле. Немските депутатите видяха по този начин наречената от някои наши политици „ велика българска ограда ", която е надупчена като швейцарско сирене от кръпки. На нея личаха елементи от облекла, когато мигрантите са прескачали. Този път нямаше зеещи дупки, само че личаха десетките кърпежи на такива. Самите депутати означиха, че тези кръпки не са по никакъв начин съществено препятсвие и елементарно могат да се отворят отначало и да се премине през тях. Направиха им усещане и кабинките, които са сложени за отдих на нашите граничари и които са в окаяно положение, не се поддържат, нямат ток и вода, подът липсва тук-там. Но това, което ги втрещи е неналичието на камери, даже питаха за какво няма видеонаблюдение. Ние импровизирано им казахме, че всички знаем, че трафика на бежанци се управлява и най-вероятно това е повода камерите да липсват в този сектор. Разказахме им, че няколко наши граничари в опит да опазят българската граница и да изпълнят служебния си дълг, изгубиха живота си. ", сподели пред публицисти Никола Димитров.

Той разяснява, че най-огромният проблем, който имаме сега е неналичието на задоволително граничари, тъй като една граница, в случай че няма жива мощ, няма по какъв начин да се опази.

„ Многократно съм задавал въпрос на министъра на вътрешните работи по кое време ще бъде увеличена щатната численост, нужно е нарастване с 1264 индивида, само че за жалост те няма по какъв начин да бъдат подготвени толкоз бързо. Изводът, който си направихме с „ Алтернатива за Германия ", е че опазването на границата е български ангажимент, сами би трябвало да я пазим, не да чакаме на някой от Европа да свърши нашата работа. Министерски съвет от своя страна би трябвало да отпусне нужните средства - да се закупят дронове, повече гранични коли, пътищата би трябвало да си оправим. ", добави националният представител от „ Възраждане ".

Според него срещата е била значима за сътрудниците им от Германия, защото това, което се приказва там, няма нищо общо с действителността и какъв брой доста мигранти в действителност влизат незаконно в България.

„ „ Алтернатива за Германия " извънредно се вълнуват от опазването на българската граница, тъй като за всички е ясно, че тези бежанци, които минават през България имат за цел да стигнат до Германия, Австрия, Франция, където обществените системи са доста по напред, само че пък преминавайки през България ни основават много проблеми както се видя и последните дни. ", сподели в умозаключение Никола Димитров.

На 24-ти този месец „ Възраждане " чакаме нова делегация с депутати от Народното събрание на Бавария, които също ще посетят границата ни.

На конференцията в Българска телеграфна агенция участваха и Ангел Митов, общински консултант от община Болярово, както и офицера от запаса Лъчезар Лазаров.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР