Депутатите от 47-то Народно събрание създадоха Временна комисия за установяване

...
Депутатите от 47-то Народно събрание създадоха Временна комисия за установяване
Коментари Харесай

Комисия ще нищи колко сме диверсифицирани

Депутатите от 47-то Народно заседание сътвориха Временна комисия за определяне на обстоятелства и условия, по отношение на газопроводи за транспорт на природен газ от Руската федерация - " Южен поток " и " Балкански поток " и аргументите за закъснение на Междусистемна газова връзка Гърция - България.

Народните представители гласоподаваха с 219 гласа " за ", въздържали се - 1 и без нито един срещу .

Вносители на проекторешението са депутатът от ГЕРБ Делян Добрев и група народни представители. Временната комисия би трябвало да работи един месец.
 С хронометър депутати оферират комисия за цените на бензина
С хронометър депутати оферират комисия за цените на бензина

Две оферти разискват – на Демократична България и на ГЕРБ

Председател на краткотрайната комисия ще е Иван Манев от Политическа партия , а членове стават - Петър Кулински (ПП), Теменужка Петкова и Жечо Станков (ГЕРБ), Станислав Атанасов и Рамадан Аталай (ДПС), Филип Попов и Драгомир Стойнев (БСП), Снежанка Траянска и Пламен Абровски (ИТН), Петър Маринов и Зарко Маринов (ДБ) и Цончо Ганев и Искра Михайлова (Възраждане).

Докато депутатите дебатираха за основаването на комисията някогашният зам.-енергиен министър и сегашен народен представител от ГЕРБ Жечо Станков съобщи, че министър председателят в оставка Кирил Петков продължава с внушенията за газопроводите - преди дни станали очевидци на гала по приключването на работата на интерконектора сред Гърция и България, макар че нямало публикуван Акт 15 (актът, удостоверяващ, че строително-монтажните работи по план са приключили). Тази комисия би трябвало да разсее внушенията, че интерконекторът България-Гърция не се строял 12 години.
 Борисов кани президента на Азербайджан у нас да прегледа газовия интерконектор
Борисов кани президента на Азербайджан у нас да прегледа газовия интерконектор

Премиерът посочи отличното съдействие сред двете страни

Времената комисия би трябвало да откри започването на плана при през всичките му стадии, взимането на финалното капиталово решение през 2015 година, през публичните поръчки, подписването на договорите и приключването на плана, който трябвало да бъде приключен през 2021 година

За Балкански поток времената комисия би трябвало да осведоми, че е 100% държавна благосъстоятелност. Диверсифицирани ли са на 100% или не доставките на газ - отговор на този въпрос също би трябвало да даде комисията.

" Габърчето в обувката ще пристигна януари месец следващата година с фактура от 3 милиарда лева страната би трябвало да заплати за поръчани, само че невзето количества газ ", предизвести Станков.

Бившият енергиен министър Теменужка Петкова се надява във връзка с плана " Балкански поток " да бъде прочетено решението на 44-тия парламент по тази причина какви са изискванията и дилемите при реализацията на плана. Тя се надява още да стане ясно по какъв начин са извършени публичните поръчки, да стане ясно решението на КЕВР , където доста ясно било посочено каква е нормата на възвръщаемост на плана и да стане ясно, че планът е напълно български.

По този план не ние плащаме на " Газпром ", а съветската компания заплаща на нас, уточни Теменужка Петкова . Тя се надява да стане ясно, че планът е издигнат без нито един лев от държавния бюджет. " Уважаеми сътрудници, вие несъмнено имате прелестно обучение, само че няма по какъв начин да делите плановете на положителни и неприятни. Подобни разграничителни линии да чертаете за български план, това минимум може да го каже човек, който не е осведомен ", обърна се тя към депутатите на Политическа партия.

Теменужка Петкова се надява във времената комисия да бъде оценено всичко, което трите държавни управления на Бойко Борисов създали и за интерконектора Гърция-България . Тя се надява още да стане ясно какво тъкмо е завъртял министър председателят в оставка Кирил Петков преди няколко дни при формалното му разкриване.

Движение за права и свободи поддържа изцяло работата на краткотрайната комисия - " Всичко би трябвало да бъде изследвано, настоя Мустафа Карадайъ и уточни, че комисията би трябвало да се включи и с оферти за още дейности за гарантиране на националната енергийна сигурност.

Мартин Димитров от Демократична България запита по какъв начин по този начин " Балкански " поток е бил издигнат за една година, до момента в който за гръцката връзка са били нужни 10 години, с цел да бъде приключен?
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР