Депутатите одобриха на първо четене по 75 лева за Великден

...
Депутатите одобриха на първо четене по 75 лева за Великден
Коментари Харесай

На първо четене: Отпускат Великденски добавки за най-бедните пенсионери

Депутатите утвърдиха на първо четене по 75 лв. за Великден да получат всички пенсионери с пенсии и добавки под линията на беднотия, която е 526 лв.. Законопроектът, импортиран от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи, беше подсилен от 145 народни представители, двама от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ бяха „ срещу “ и 26 се въздържаха, още веднъж от ПП-ДБ.

Предложението ще коства на страната 40 млн. лв.. Те би трябвало да дойдат от бюджета на Държавното публично обезпечаване. Такава еднократна помощ ще получат към 534 000 пенсионери. Искането на „ Възраждане “ за еднократната великденска добавка да е от 100 лева за всички пенсионери, беше отхвърлено. 

Депутатите одобриха срокът за оферти за промени сред двете четения да бъда понижен от седем на три дни. От Българска социалистическа партия излязоха с предложение - по 100 лв. за хората с минимална пенсия и по 50 лева за всички останали. Вчера водачът на Движение за права и свободи Делян Пеевски разгласи, че партията му би подкрепила предлагането на социалистите, тъй като " хората го заслужават ".


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР