Депутатите обсъждат на второ четене удължаването на действието на държавния

...
Депутатите обсъждат на второ четене удължаването на действието на държавния
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат удължаването на действието на Бюджет 2021

Депутатите разискват на второ четене удължаването на действието на държавния бюджет за 2021 година, бюджета на държавното публично обезпечаване /ДОО/ за 2021 година и бюджета на Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/ за 2021 година

Вносителите на предложенията от Министерския съвет означават, че "поради обективно стекли се условия държавният бюджет за 2022 година не може да бъде признат при започване на тази година ". Това постанова да се удължи действието на сегашните разпореждания до 31 март т.г.

Депутатът от ГЕРБ-СДС Кирил Ананиев уточни, че това е невиждан случай в бюджетната процедура. Той изиска да чуе от финансовия министър параметрите за новия бюджет за 2022 година Той сложи въпроса и за поръчките за актуализация на същия този предстоящ бюджет през юни. От ГЕРБ-СДС настояха, че има закъснение в дейностите на настоящето финансово министерство по правенето на новия бюджет.

Цончо Ганев, заместник-председател на Народното събрание и народен представител от "Възраждане ", също счита, че има закъснение в представянето на бъдещия бюджет. Венеция Нецова-Ангова, народен представител от "Продължаваме Промяната ", съобщи, че това е краткотрайна мярка, която е нужна, с цел да се уредят публичните връзки, като размера за здравноосигурителната вноска, добавките за пенсионерите и други

Председателят на ПГ на "Има подобен народ " Тошко Йорданов пък прикани депутатите от ГЕРБ-СДС да не демонстрират политическата си отпадналост. Той и ръководителят на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова влязоха в спор по опитите за сформиране на държавно управление в предходния парламент. Явор Божанков от "БСП за България " прикани ръководителя на Народното събрание Никола Минчев да лишава думата от депутатите, които не приказват всъщност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР