Депутатите обсъдиха предложените промени Кодекса за социално осигуряване. Предложенията са

...
Депутатите обсъдиха предложените промени Кодекса за социално осигуряване. Предложенията са
Коментари Харесай

Депутатите на крака! Рашидов разтресе залата с емоционалната си реч: Тук ще умра като достоен българин

Депутатите разискаха препоръчаните промени Кодекса за обществено обезпечаване. Предложенията са направени от Движение за права и свободи.

Костадин Костадинов изиска да се даде отплата на потърпевшите от турските терористи през 80-те години, а сега се желае признание за времето в пандизите по време на комунистическия режим, за трудов стаж, както и изплащането на обезщетения.

Тома Биков съобщи, че въпреки и просрочен, дебатът към Възродителния развой и протурския тероризъм, се състои. Той изрази и вярата си, че този законопроект ще мине. Асен Василев пък съобщи, че е склонен с изявлението му в частта с Възродителния развой, само че дали тези обезщетения, било редно да се вършат през обществената система.

Йордан Цонев се възмути в изявление, че тематиката се била политизирала и се вкарала в друга повърхност. „ Движение за права и свободи черпи ентусиазъм от дребната Тюркян, От мирния митинг против въоръжената власт, а не черпи ентусиазъм от терористични актове, които Движение за права и свободи е осъдило “, сподели той.

„ Ние черпим ентусиазъм от незаконната организация, учредена от доктор Ахмед Доган. Терористичните актове ние ги осъждаме “, съобщи Мустафа Карадайъ. „ Днес ни е рождения ден. Д-р Ахмед Доган е архитекта на българския етнически модел, чиято съществена философия, е философията на заедността. Завеща ни и една задача – да бъдем гаранти за мира и стабилността в нашата татковина и да пазим целостта на България “, добави той.

„ Не би трябвало да отваряме остарели рани, би трябвало да сме доста деликатни. Всички документи за Възродителния развой са оповестени. Никой не е посягал на вярата “, апострофира ги Костадин Костадинов.

Пак се включи Асен Василев. „ В цяла Европа пенсионната система е разходо-покривна. Бюджетите в една или друга степен дофинансират системите. В България умерено можем да си покриваме пенсионните разноски “, изясни той на Йордан Цонев, който посочи по-рано, че имало проблем в българската пенсионна система.

„ Темата е доста сензитивна. Гледам залата е цялостна със 70% младежи, някои не сте били родени по време на тези процеси. Няколко думи, доста се сподели, Данчо Цонев се изрече съществено. Българските турци са почтени български жители. Това, че са малцинство, не ги прави по-малко жители. Второ – тук става въпрос, ставаше дума за нещо доста неприятно и принудително и не го поисквам в никакъв случай в историята това да се случи. Много българи се срамиха от това. Живях сред почтени български жители. Нямам правото да им желая извинението на всички. Това беше една реакция, отвратителна. Днес приказваме за едни 7 млн. пари. Това са хората, които построиха България, аз бях в Строителни войски. Днешна България се строи от същите тези хора. До изселниците – даваха им 24 часа на бащите, тъй като йерархията е мощна, тръгваше цялото семейство. От целия ми огромен жанр всички отпътуваха. Няма да не помни сълзите на моя татко.

Тези хора работеха тютюна на България, тези 7 млн. минимум ще ни уплаши като страна. Аз съм единственият от рода си, който остана в България и ще пребивавам като заслужен български жител, до момента в който умра “, взе думата ръководителят на Народното събрание Вежди Рашидов, който по едно и също време с това прикани депутатите да одобряват този закон.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР